Помпео сљедеће седмице долази у Загреб, БиХ...

Шеф хрватске дипломатије Гордан Грлић Радман потврдио је у четвртак прије сједнице Владе да сљедеће седмице у Хрватску стиже амерички државни секретар Мајк Помпео те да ће међу темама разговора бити укидање виза, Западни Балкан с нагласком на Босну и Херцеговину, споразум о избјегавању двоструког опорезивања и визно изузеће.

Босна и Херцеговина 24.09.2020 | 15:14
Помпео сљедеће седмице долази у Загреб, БиХ...

Међу чланицама Европске уније једино држављани Хрватске, Бугарске, Румуније и Кипра не могу ући у САД без визе.

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић рекао је у јуну да је Хрватска у завршној фази изузећа од виза за САД.

"У сваком случају, то је један добар сусрет. Јачамо трансатлантске везе и сарадњу", рекао је Грлић Радман.

Очекује се да ће се Помпео током посјете Хрватској састати с хрватским премијером Андрејем Пленковићем и министром спољних послова Горданом Грлићем Радманом.

Помпео је недавно посјетио Пољску, Чешку, Аустрију и Словенију. Упозорио их је на "опасност од растућег утицаја Кине и Русије", а очекује се да ће то учинити и у Хрватској.

Који ће став Хрватска заузети по питању 5Г технологије из Кине и хоће ли Хрватска са САД-ом потписати заједничку изјаву о безбједности 5Г мреже, Грлић Радман није хтио одговорити, али је поручио да ће се "разговарати о томе, а о детаљима и датуму (доласка Помпеа) ћете бити на вријеме информисани, преноси Хина.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

атила

24.09.2020 14:10

Ето прилике Додику да по њему посаље ново писмо Трампу,да не иде постом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма каква 5Г

24.09.2020 15:18

То је "теорија" завјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуки ис бацк

25.09.2020 08:54

Помпезна посјета

ОДГОВОРИТЕ