Ево како ће на изборима гласати заражени короном

Централна изборна комисија (ЦИК) је на 57. хитној сједници одржаној данас усвојила допуне и измјене Правилника о провођењу избора у Босни и Херцеговини.

Босна и Херцеговина 24.09.2020 | 16:52
Ево како ће на изборима гласати заражени короном

Овим правилником је прописана и процедура остваривања права на гласање оних који су позитивни на корона вирус или гласача којима је одређена изолација или су хоспитализовани.

Како је саопштено из ЦИК, наведеној категорији гласача на њихов захтјев биће омогућено да гласају путем посебно формираног мобилног тима.

Да би остварио бирачко право, особа позитивна на корона вирус или особа којој је одређена изолација или је хоспитализован дужан је најкасније у року од 72 сата прије дана избора лично (путем и-мејла, факса или телефонских апликација оспособљених за пријем докумената, односно фотографија докумената) или путем друге особе, доставити изборној комисији захтјев за гласање путем ковертираног гласачког листића, односно медицински налаз који потврђује да је позитиван на корона вирус или акт надлежног органа којим му је одређена изолација или хоспитализација.

Гласач који има корона вирус након истека рока од 72 сата прије дана избора, или на сам дан избора, захтјев за гласање је дужан доставити најкасније на дан избора.

Правилником је предвиђено да у саставу посебних мобилних тимова по могућности буде најмање један здравствени радник. Предсједник или најмање један члан овог посебног мобилног тима мора бити опремљен специјалном заштитном опремом.

Правилник о допунама и измјени Правилника о провођењу избора у Босни и Херцеговини ће јавности бити доступан на веб страници ЦИК и биће објављен у службеним гласницима, саопштено је из ЦИК.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Крпан

25.09.2020 04:57

Без мене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуки ис бацк

25.09.2020 08:53

Глас'о, не глас'о, већ је намјештено ко ће побиједити!

ОДГОВОРИТЕ