Нико ником не вјерује: Борба око бирачких мјеста

Предизборна трвења већ су почела. Руковотство странке “Народ и Правда” из Јање указује на некоректно поступање бијељинске СДА приликом избора чалнова у бирачке одборе.

Република Српска 25.09.2020 | 14:54
Нико ником не вјерује: Борба око бирачких мјеста

Из бијељинске странке “Народ и Правда” данас су поручили да су их дојучерашњи партнери из Странке демократске акције изиграли изабравши само своје чланове у бирачке одборе, без обзира што су на заједничкој изборној листи. Због овог поступка СДА, у странци “Народ и Правда” сумњају у регуларност предстојећих локалних избора.

Предизборна трвења већ су почела. Руковотство странке “Народ и Правда” из Јање указује на некоректно поступање бијељинске СДА приликом избора чалнова у бирачке одборе.

"Наши коалициони партнери су одлучили да присвоје све одборе који су припали коалицији. Ми смо инсистирали на подјели пола-пола јер такав је начин бирања и ЦИК-а БиХ, јер као што знате сви политички субјекти без обзира колику подршку имао на терену и колико ће добити гласова, добије исти број одбора. Међутим, највјероватније је да су онипретходно већ истрговали тим бирачким одборима, па су нама понудили четвртину на шта ми апсолутно нисмо пристали. Нисмо пронашли заједнички језик и да будемо искрени до краја плашимо се изборне крађе на дан избора", рекао је Сеад Трновац, предсједник Повјерништва странке “Народ и Правда”.

- Не постоји алтернатива пробосанској политици и то је разлог сарадње ове двије странке, сматра Трновац.

"Због великог цензуса, због велике излазности, великог броја бирача, а малог броја Бошњака повратника."

И током договора заједничке листе странка “Народ и Правда” је максимално спустила критеријуме, тврде они, објашњавајући да њихови кандидати осим петог мјеста на листи заузимају тек осам посљедњих мјеста.

"Када смо показали жељу да будемо једна опција у Јањи, ми смо то прихватили надајући се искреном односу једних према другима. То се није показало као добра варијанта зато што у самом старту преговора нисмо имали један-један на листи него су нам оставили мјеста тако да то дјелује као попуњавање те листе. Ми желимо да остено једна листа, али ће грађани успјети да препознају оне који се боре за грађане, а не за своје интересе", поручио је Фадил Баћевац из странке “Народ и Правда”.

Циљ странке “Народ и Правда” је активирање младих људи са једнаким шансама како би се зауставило све бројније исељавање, истакли су представници ове партије.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ДОБОЈ2020

25.09.2020 13:43

Наивне сте ко француске собарице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоогл

25.09.2020 14:39

Ко има бирацко мјесто мозе манипулисати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирјана

26.09.2020 18:53

Окупљенима од срца,зелим корону...Гдје су вам брњице?

ОДГОВОРИТЕ