Снажно невријеме погодило Црну Гору и Хрватску (ВИДЕО)

Невреме праћено обилним падавинама погодило је данас Котор и Тиват због чега су настали велики проблеми у саобраћају. У неким деловима Хрватске је, поред јаке кише и ветра падао и град, а метеоролози најављују и торнадо, док је у Румунији проглашен наранџасти метеоаларм у већини округа.

Регион 25.09.2020 | 18:55
Снажно невријеме погодило Црну Гору и Хрватску (ВИДЕО)

Кружни ток на Солилима у Тивту је већим делом под водом, а незгодно је било и на Јадранској магистрали, у Вријесу, Кукуљини. Бујице и блато донеле су проблеме и на Сељанову. У тренутку падавина и градска рива Пине била је поплављена.

 

Радници Комуналног, Водовдоа и канализације и припадници Службе заштите и спашавања су на терену.

Слично је и у Котору где се возила крећу поплављеним улицама.

 

Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Црне Горе упозорио је да се од данас до понедељка очекују нестабилне временске прилике са кишом, повремени пљускови са грмљавином и са јаким, на ударе олујним јужним ветром, пишу "Вијести".

- Апелујемо на возаче да стрпљивом вожњом прилагођеном метео и условима на пута, допринесу својој и безбјености осталих учесника у саобраћају - наводи се у саопштењу.

Упозорење на олује и пијавице у Хрватској

Европски систем за упозорење на олује ЕСТОФЕX издао је данас упозорење другог и првог степена за делове Хрватске и Западни Балкан у којем се наводи да ће део региона захватити обилна киша и град.

Додају да су могућа торнада и јаки удари ветра.

Пишу да се олује формирају од севера Хрватске па све до југа Словачке и да су у питању јаке олује.

Севере Wеатхер Еуропе такође је објавио прогнозу која најављује обилне падавине за Западни Балкан и део Медитерана. И они најављују главнину невремена у поподневним сатима и надаље.

 

Промена времена је у Хрватској је већ почела и обилна киша пада у Далмацији и Истри, док у Загорју пада град, пренео је хрватски портал Индеx.

Како јавља Загорје.цом, око 15 сати је падао град с кишом, а било је и грмљавине. Пишу како је град падао у Миховљану и у Кузминецу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Смрт фасизму

25.09.2020 17:19

Тешко нама са Нама!! Нешто мора опаметити овај Народ !!

ОДГОВОРИТЕ