Мјере забране за ухапшене ветеринарске инспекторе

Тужилаштво БиХ предложило је мјере забране за три инспектора Канцеларије за ветеринарство БиХ, који су јуче ухапшени због сумње да су учествовали у коруптивним кривичним дјелима злоупотребе положаја или овлаштења и примања дара или других облика користи.

Босна и Херцеговина 29.09.2020 | 16:08
Мјере забране за ухапшене ветеринарске инспекторе

Мјере забране предложене су за Индиру Дајић Хукић /53/, Иву Кобаша /54/ и Младена Мијића /61/ и укључују удаљавање из службених просторија и забрану обављања дјелатности, као и забрану контактирања са свједоцима и осумњиченима у овом предмету, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У саопштењу се наводи да ће те мјере забране обезбиједити неометано спровођење и окончање истраге коју спроводи Тужилаштво БиХ заједно са партнерским агенцијама и институцијама.

Истрага у предмету се интензивно наставља.

Припадници Агенције за истраге и заштиту ухапсили су три лица у акцији кодног назива "Инди" због сумње да су починила кривична дјела злоупотреба службеног положаја и овлаштења, те примања дара и других облика користи.

Акција "Инди" изведена је у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Посавског кантона и полиције Брчко дистрикта.

(Срна)  

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БАЊА ЛУКА

29.09.2020 14:25

ЈЕДНО ОД НАЈТЕЖИХ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА, УКЉУЧУЈУЋИ И КД ПРОТИВ ЗДРАВЉА ЉУДИ.... ДА ЈЕ ДРЖАВЕ ТРЕБАЈУ ДОБИТИ ПО 10 (ДЕСЕТ) ГОДИНА ЗАТВОРА...... УКЉУЧЕНА И ГЕНЕРАЛНА ПРЕВЕНЦИЈА, ПА ДА ЗНАЈУ ДРУГЕ БИТАНГЕ КАКО ЋЕ ЗАВРШИТИ.......

ОДГОВОРИТЕ