Власти мало губиташа, па хоће да праве нове

Случај градског предузећа „Акване“, која се по признању градоначелника нашла у безизлазној финансијској ситуацији, треба да служи као опомена градским властима које су сада растргнуте између нереалних предизборних обећања и фјаска претходних пројеката, поручио је Александар Петковић, одборник СДС у градској скупштини Бањалуке.

Република Српска 29.09.2020 | 16:59
Власти мало губиташа, па хоће да праве нове

Он је рекао да, умјесто тражења рјешења за градска предузећа која су због дугова доспјела у безизлазну ситуацију, градске власти намјеравају правити нове губиташе.

„У исто вријеме када Аквана, којој је једна од дјелатности организовање концерата, мора да се задужује се 3,2 милиона марака за измирења дугова, градоначелник најављује изградњу нове концертне дворане“, наводи Петковић.

Он је напоменуо да досадашњи дугови „Акване“ износе 4,9 милиона КМ и да ће са новим задужењем они достићи  8,1 милион КМ.

Поставио је питање за градске власти да ли је урађена  анализа о томе  како ће отварање нове концертне дворане утицати на пословање  Акване , јер је очигледно да ће она тада изгубити добар дио послова везан за одржавање концерта и сличних догађаја.

„Градске власти требају да кажу и да ли је урађена анализа која би потврдила да ће најновије велелепно предизборно обећање бити финансијски одрживо и колико прихода планирају остварити од оперске дворане, која је планирана у склопу овог објекта“, навео је Петковић.

(БН) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

М

29.09.2020 15:51

Какви дугови. "Није тачно да се у РС живи лоше. Живи се одлично" рече воџа црвених кмера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГДЈЕ КОНОБАР

29.09.2020 16:11

ГДЈЕ ЈЕ КОНОБАР ИЗ ИРБ. ДА РИЈЕСИ ТО. ДОДИК ЦИРКУС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

29.09.2020 17:20

Хоцете ли затворити базен? Док други праве аква паркове ви би народу одузели и ово мало сто има. Јели то будуцност коју нам нудите?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.09.2020 18:44

Опет ботина.

Name

Не

29.09.2020 22:10

Него ти од лицне похлепе, не знас и не увидјас да се лазима, криминалом и незнањем управо остаје без будуцности.

Name

Бањалуказовеее

29.09.2020 17:30

Аквана је на кољенима јос од 2011године....тамо изгледа руководе мање ил висе неспособни руководиоци...какви концерти..на тим ко мазови концертима само квин естрада је имала добит..аквана је мислим у минусу....зока дјуриц квин мазе ту добру лове и остави посље неред...да не мозе 20људи довести у ред... А на затвореном базену је прица сама за себе..тамо је склоп неспособмих ухљебакоји се не знају потисат посто су заврсили факултете у сумљивим околностима...среца па оде ме вријеме..борик је закон...

ОДГОВОРИТЕ