Репрезентација БиХ до даљњег неће играти у Зеници

Фудбалски савез БиХ упутио је писмо 12. октобра градоначелнику Зенице Фуаду Касумовићу као реакцију на дешавања на стадиону Билино Поље током утакмице Босне и Херцеговине и Холандије.

Фудбал 13.10.2020 | 14:41
Репрезентација БиХ до даљњег неће играти у Зеници

- Мучно је било свједочити салвама увреда, слушајући хорске вулгарности упућене предсједнику и нашем Савезу током цијелог првог полувремена, што је вама неприлично и навести у писаној форми. Ријечи које су појединци користили потврђују спознају да више нисмо добродошли у Зеницу. Тјерају нас, псују нас, вријеђају нас, дирају у наше породице и људско достојанство, а све је то веома добро припремљено руком 'диригента' који је добро увјежбао свој оркестар за ову прилику“, наводи се у писму које потписује у име ФС БиХ генерални секретар Аднан Џемиџић. 

У писму се наводи да ће градоначелник Касумовић босанскохерцеговачкој јавности, како спортској тако и оној широј, детаљно појаснити зашто државна репрезентација неће више играти у Зеници. 

„Како ћете објаснити грађанима Зенице да је онај Савез којег тјерају из Вашег града направио вишемилионску инвестицију на Црквичком брду, узимајући запуштену депонију прије десетак година претворивши је у национални тренинг камп, а да то није непријатељ града како поручује 'трибина'. Како ћете објаснити Вашим суграђанима да је Савез којег тјерају исти онај који је инвестирао огромна средства у реновирање, одржавање функционалног, градског стадиона 'Билино Поље' на којем континуирано одржава тренажни процес и одиграва званичне утакмице НК 'Челик'“, наводи се. 

Из Савеза истичу да би све могло бити повезано са дешавањима око НК Челик када су 2020. године дефинитивно напустили премијерлигашко друштво.

„Јасно и гласно кажемо, репрезентација БИХ неће до даљњег играти утакмице на стадиону 'Билино Поље' док год будемо 'дежурни кривци“ за све лоше што се десило у претходном периоду спортског живота града Зенице', наводи се. 

Овим поводом у сриједу ће градоначелник Зенице одржати пресс конференцију. 

(Патриа)

Коментари / 0

Оставите коментар