Убједљив пораз Партизана од Уникса у Еврокупу

Кошаркаши Партизана поражени су од Уникса у мечу трећег кола А групе Еврокупа резултатом 70:93.

Кошарка 14.10.2020 | 19:58
Убједљив пораз Партизана од Уникса у Еврокупу

Партизан је слабо отворио утакмицу, с обзиром да је Ерик Мика изгубио три лопте у прва три минута и направио фаул у нападу, а домаћи тим је одличном одбраном београдском тиму дозволио да постигне само 13 поена у првој четвртини.

Домаћин је до осјетније предности стигао захваљујући двије тројке Кенана, а онда су се укључили Морган и Браун и стигао је Уникс до +11 на минут до краја прве четвртине.

Дангубић се уписао у посљедњем нападу и спустио тај заостатак на једноцифрену предност за крај прве четвртине (22:13).

Уникс је добро отворио другу деоницу и брзо стигао до +13.

Партизан је стао у зону и то им се исплатило, па су добром одбраном зауставили домаћина.

Ипак, ништа није функционисало у нападу, све до пред крај првог полувремена, када су се разиграли Милер-Мекинтајер и Никола Јанковић и вратили Партизан на само четири поена заостатка.

Послије двојке Моргана, Загорац погађа тројку за минус три, а Кенан бацањима доноси +5 Униксу и резултат на полувремену био је 37:32 за Уникс.

Слабо је Партизан отворио друго полувријеме и Уникс серијом 11:2 долази поново до двоцифрене предности.

Није могао Партизан да се врати у ритам из друге четвртине, па послије неколико промашаја Холанд погађа тројку за највећих +15.

Није могао Партизан ништа да погоди, постигао је само осам поена за седам минута, док је Уникс решетао са свих страна, а поготово за три поена.

На три минута до краја треће четвртине, тројкама Кенана и Смита Уникс долази до +22.

Покушавао је Партизан да се врати и на крају серијом поена смањио заостатак на 14 поена пред посљедњих 10 минута (67:53).

"Црно-бијели" су на половини посљедње четвртине имали заостатак од 10 поена и покушавали су да се врате у утакмицу. Ипак, Уникс је направио серију од 6:0 и поново дошао на +16 и задржао вођство до краја.

Уникс су до побједе предводили Морган са 22 поена и седам скокова, Кенан са 21 поеном, Браун са 15 поена, Холанд са 16 и Смит са 13 поена.

Што се Партизана тиче, најефикаснији био је Никола Јанковић са 12 поена. Пратили су га Јарамаз са 11 и Милер-Мекинтајер са 10 поена.

Униксу је ово други тријумф, а Партизану други пораз.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар