Звезда надокнадила -14 и након драме срушила ЦСКА!

Кошаркаши Црвене звезде победили су ЦСКА у петом колу Евролиге резултатом 86:84.

Кошарка 22.10.2020 | 23:29
Звезда надокнадила -14 и након драме срушила ЦСКА!

Звезда је после пет узастопних пораза од московског гиганта коначно успела да га победи, први пут од 2016. године.

Црвено-бели су на учинку од две победе у четири меча, док је ЦСКА сада на два тријумфа и три неуспеха, уз меч "вишка".

Домаћин је на почетку имао предност, али је гостујући састав брзо одговорио серијом 7:0 преко Хилијарда и Клајбурна.

Иако је ЦСКА константно водио, Зведа није ни у једном тренутку прве четвртине била далеко, па је виђен потпуни егал.

Уз поене Рочестија уз звук сирене на крају прве четвртине било је заслужено неизвесно – 18:20.

Тренеру Обрадовићу се није исплатио "експеримент" са Јагодићем Куриџом на позицији центра, а Давидовцем на "четворци", пошто је Итудис то лако експлоатисао.

Убрзо је тренер црвено-белих вратио поставу у нешто "стандарднију", али то није помогло његовој екипи да постигне поене.

ЦСКА је доминирао у офанзивном скоку, што је у највећој мери правило разлику, а на другој страни је практично једини расположен био Џордан Лојд.

Звездини проблеми били су превелики да би се тек тако "замаскирали", па су Московљани на паузу отишли са пристојних +8 – 35:43.

После доста спорог и неефикасног старта треће деонице гости су се муњевито "одлепили" са шест везаних поена на максималних +14.

Звезда је пар минута пропуштала прилике, али је у једном тренутку ухватила ритам и успела да се врати на једноцифрени заостатак.

Крај треће четвртине био је кошмаран за тим Димитриса Итудиса, пошто његови изабраници пет и по минута нису постигли ни један једини поен.

Српски представник је то казнио, додуше не колико је могао, па се пред последњих десет минута вратио у егал.

Проблеми за ЦСКА су били присутни и у четвртој четвртини и практично нико није могао да "измисли" поене – нико сем Данијела Хекета.

ЦСКА је у једном тренутку за 11 и по минута постигао 13 поена, а од тога 11 је било дело Италијана који је свој тим задржао у игри.

Упркос свему наведеном Московљани су водили све до малтене последњег минута регуларног тока када је Давидовац прво постигао тројку, а онда поентирао после офанзивног скока за 71:70.

Хекет је необјашњиво остао сам у наредном нападу и погодио тројку, Лојд је изједначио, али после добре тимске одбране није погодио шут за победу.

Продужетак су обележила два предивна алеј-упа Рочестија и Терија, па су црвено-бели јако брзо било на +5.

Драми ту није био крај пошто су гости врло брзо успели да се врате, а сјајни Лојд је вратио предност на 54 секунде до краја.

Један од кључних детаља десио се у наредном нападу када је Рит "заплепио" Џејмса за таблу из другог плана.

Црвено-бели нису успели да реше питање победника у наредном нападу, али је на срећу по њих Џејмс поново преузео одговорност – и уз звук сирене промашио.

Незаустављив код победника био је Лојд са 31 поеном (11/21) и шест скокова. Јагодић-Куриџа је убацио 11 поена уз шест ухваћених лопти, Волден је имао 12, а Тери десет поена.

Са друге стране – баш као и Лојд – рекорд каријере је уписао Хекет са 29 поена (9/12). Клајбурн га је пратио са 18, док су по девет поена имали Џејмс и Фохман.

Занимљиво. чак три играча црвено-белих је имало пет личнихи грешака, а то су били Тери, Лазић и Волден, док је на другој страни такав учинак остварио Шенгелија.

У наредном колу, 30. октобра, Звезда гостује Химкију, док дан раније ЦСКА дочекује Валенсију.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар