АТП признао: Новак Ђоковић је најбољи тенисер у историји!

Тачку на трилему ко је највећи тенисер у историји, Новак Ђоковић, Рафаел Надал или Роџер Федерер, изгледа је ставио АТП.

Тенис 26.10.2020 | 22:30
АТП признао: Новак Ђоковић је најбољи тенисер у историји!

Кровна тениска организација је на свом Инстаграм налогу објавила леп графички приказ свих титула које су освојила ова тројица асова, а српски тенисер је постављен испред Шпанца и Швајцарца. Логично, јер Ноле је укупно сакупио 58 титула, две више од Надала и четири више од Федерера.

Истина, Роџер и Рафа имају по три гренд слем пехара више у својим витринама, па су према неким критеријумима испред Ђоковића, али је једино исправно сагледати укупну слику, као што је сада урадио АТП. Новак не крије да му је циљ да постави рекорде који ће тешко бити достижни и на добром је путу.

Зато је, уосталом, одлучио да учествује на турниру у Бечу, на којем дуго није наступао. Додатни бодови биће му неопходни како би крај календарске године дочекао на првом месту. На тај начин би чак успео да сустигне свог идола Пита Сампраса, који је шест пута славио Нову годину као број један, а Србин је то урадио пет пута.

 

Задатак није претежак, потребне су му само две победе, а прва препрека је сународник и добар Новаков пријатељ Филип Крајиновић. Иако би до овог циља дошао пре краја турнира, сигурно је да Ђоковић размишља само о једном - да освоји Беч.

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

075

27.10.2020 01:14

Не лупајте Федерер и Надал имају по 3 ГС више и имају и освојене златне медаље на Олимпијским играма, што Ноле нема, нити ће имати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брате

27.10.2020 02:43

Србине само настави тако, са "БОЗИЈОМ ПОМОЦИ" Ноле волимо те од ♥️??????????????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др Миланче Митовски

27.10.2020 06:52

НОВАК ЂОКОВИЋ, ТИТАН СВЕТСКОГ ТЕНИСА! Све честитке нашем тениском асу и великануНоваку Ђоковићу поводом проглашења за најбољег тенисера свих времена у свету овом. Желим му пуно здравља, среће и победнички дух у наступајућих сезона, а породици да се радује победама Нолета још дуго, дуго. За све што је урадио за нашу земљу и тениса Новаку поклањам му песму: ЦАР СВЕТСКОГ ТЕНИСА - Но1е Српски цар тениса за кога сви се моле, Цене га и воле, један је наш Ноле, Од малих ногу са рекетом у руци, Ставља противнике на великој муци. Његов урођени шампионски инстинкт. За њих је даса, спреман на сваки ризик, Свуда га хвале, природан је то таленат, Васпитан, хуман, свестран и паметан. Знате, успех му није са небеса пао, Све је од себе дао и још увек није стао. Успео је као млад уз напоран рад, Ишао стално напред за победом глад. Имао је своје детињство не као други, Научио је шта губи, спорт узима и нуди. Исплатио му се тренинг и без кајања, И без посустајања, нема одустајања. Године га многе водиле на терену, Па тениске стадионе пунио као арену. Навијачима ривала изазивао мигрену, Са АТП купа броја један, не жели смену. Надала је срушио, Федерера угушио, Марију уста храбро вазда запушио. Остаје његов двадесет и први век, Ривали тешко налазе за њега лек. На врху се дохватио и не зна за пех, Свету показао да је то почетак тек. На турнирима просто се прошета, Сервисима противника оштро решета. Волеј и дроп шот ударац увек доминантан, Зналачки крај сета доведе тако елегантан. Публику љубазно увек на крају поздрави, Фановима здушно поклон и параф подари, Домаћинима и публици здушно наздрави, А породицу и екипу никада не заборави. Свом "вечитом" ривалу Надалу и осталим, Људски добре, увек на крају, подари жеље. Они искључиво, добром игром, добити га знали Јер он на свим теренима противнике меље.

ОДГОВОРИТЕ