Канга, Катаи и Борјан приближили Звезду нокаут фази!

Фудбалери Црвене звезде победили су Гент 2:1 у трећем колу Лиге Европе.

Фудбал 05.11.2020 | 23:00
Канга, Катаи и Борјан приближили Звезду нокаут фази!

Актуелни шампион Србије остварио је веома важну победу у борби за пласман у нокаут фазу другог по рангу европског фудбалског такмичења.

Црвено-бели сада имају шест бодова из три меча, Либерец је трећи са три, Гент је и даље без бода, а Хофенхајм је убедљиво први са максималним учинком.

Звезда у наредном колу, 26. новембра, гостује у Белгији екипи Гента.

Од почетка меча гледали смо динамичну утакмицу. У петом минуту Катаи је лепо прошао по левом боку, али му је шут блокиран.

Само три минута касније гости су имали стопостотну шансу. Букари је могао сам да заврши акцију, али је одлучио да дода и том приликом је погрешио.

Звезда је преузела контролу и у 12. минуту стигла је до вођства. Канга је послао лопту ка Катаију, овај ју је вратио у казнени, међутим Бен није успео да је удари.

Канга је испратио акцију, дошао до лопте и снажним ударцем савладао је Кусеманса.

У наредних неколико минута играло се углавном на половини Звезде, међутим средином полувремена црвено-бели имали су нове шансе.

Прво је Гајић запретио у 22. минуту, а потом је Иванић имао велику шансу у 24. Офанзивни везни шутирао је поред стативе.

Уследио је нешто мирнији период и гости су изједначили. Одбрана Звезде лоше је реаговала, Ођиђа-Офое је неометан шутирао, а Дегенек је закачио лопту чиме је преварио Борјана.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар