До потонулог "Титаника" за 125.000 долара подморницом!

Пандемија је можда зауставила туристичку индустрију, али они са дубљим џеповима ће наредне 2021 године моћи да обиђу једну занимљиву и величанствену подводну локацију – олупину "Титаника".

Занимљивости 10.11.2020 | 16:31
До потонулог "Титаника" за 125.000 долара подморницом!

Од када је „брод који не може да буде потопљен“ потонуо, након што је ударио у ледени брег 1912. године, олупину "Титаника“ посетило је неколико стотина људи, укључујући и филмску екипу Џејмса Камерона.

Наредне године, компанија "ОцеанГате Еxпедитионс" планира да се врати на локацију где почива "Титаник" и започне серију истраживачких експедиција од маја до септембра, током неколико година.

На својим путовањима до олупине компанија ће направити места и за госте то јест подморске туристе који би желели да је виде, а имају дубље џепове.

Стоктон Раш, председник компаније, каже да су заједно са Насом и "Боингом“ осмислили и направили подморницу од угљеничних влакана звану "Титан“, која може да зарони на дубину од четири километра и има кружни прозор од 36 центиметара кроз који путници могу да посматрају све око себе.

Подморница ће носити пет особа – пилота, научника и три, како их називају, "специјална госта" од којих ће свако платити 125.000 долара за осмодневну авантуру.

Циљ мисија је научноистраживачки, а Раш истиче да желе да испитају начин на који брод током времена пропада, документују хиљаде предмета око олупине и попишу више од 300 врста животиња којима је „Титаник“ сада дом.

 

извор:ртс.рс

Коментари / 0

Оставите коментар