Капитен Хрватске играо утакмицу, а био заражен короном

Дефанзивац Хрватске Домагој Вида, који је у сусрету против Турске играо прво полувреме, позитиван је на коронавирус, објавио је Фудбалски савез Хрватске (ХНС).

Фудбал 12.11.2020 | 07:19
Капитен Хрватске играо утакмицу, а био заражен короном

Вида је био капитен у пријатељској утакмици која је завршена 3:3 у Истанбулу, а пред утакмицу није знао да је заражен, јер је позитиван тест стигао за време меча.

Лекарска служба хрватске репрезентације, наводе из Савеза, добила је иницијалну информацију у паузи између два полувремена да постоји један потенцијално позитиван резултат.

Лекарска служба је непосредно иза поноћи по локалном времену у Истанбулу добила резултате тестирања на вирус САРС-ЦоВ-2, међу којима је био и један позитиван налаз међу играчима.

Како је у том тренутку изборник Златко Далић већ одлучио да измени Виду, лекари репрезентације изоловали су Виду према свим епидемиолошким мерама до потврде резултата тестирања.

"Након што су у понедељак на редовном тестирању за утакмицу с Турском сви играчи и чланови стручног штаба били негативни, у среду ујутро обављено је редовно тестирање за утакмицу са Шведском. Службене резултате тестирања ХНС је добио иза поноћи по локалном времену, који су показали да је репрезентативац Домагој Вида позитиван на корону", саопштио је ХНС.

Вида ће, сходно прописима, провести идуће дане у самоизолацији у Истанбулу, док ће остали репрезентативци и чланови штаба, који су били негативни на тестирању, по плану отпутовати у Стокхолм на утакмицу са Шведском.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар