Бода Нинковић одлази у пензију и напушта Београд!

Глумац Слободан Бода Нинковић каже да му је постало напорно да „живи на бетону” оптерећен свакодневним гужвама које му отежавају кретање, због чега вапи за кутком у природи.

Забава 16.11.2020 | 17:31
Бода Нинковић одлази у пензију и напушта Београд!

Корона је стопирала многе пројекте, али се филмски радници труде да раде несметано колико могу по прописима кризног штаба за ванредне ситуације. Тако Бода Нинковић завршава снимање филма о Томи Здравковићу, а после тога га очекује и рад на једном хумористичком пројекту. Осим тога гледаоци имају прилике да га виде у серији „Жигосани у рекету”.

И док његове колеге често користе паузу да су ван Београда, Нинковић нам признаје да и он често побегне на свеж ваздух.

- Ја то не радим због ове ситуације и нећу урадити. Али је стварно у Београду постало много напорно. Највише времена се губи у транзицији и много је велика гужва, оптерећење у саобраћају. Док стигнете од једне до друге тачке, прође времена. Имам намеру следеће године, кад одлазим у пензију ону званичну, да променим окружење. Радићу, али смањено. Значи, онолико колико ми прија и у здравијем окружењу. Имам близу родног Смедерева плац или видећу већ где, али нећу бити све време у бетону - каже за Бода Нинковић.

Према његовим речима, драго му је што се последњих година снима велики број серија и филмова.

- Драго ми је. У овом послу јесте најважније трајање. Ако трајете, постоји разлог зашто се бавите тим послом. То што се снима доста је такође врло битно јер ово јесте период последњих две, три године када је много повећана продукција, што је добро. На публици је да одлучи шта јој се допада, а шта не. Сада завршавам „Тому”. Почећу ускоро да снимам један ситком, па у децембру с Николом Пејаковићем његов нови пројекат у Бањалуци који ће бити хумористичкога карактера - открива Нинковић.

На питање да ли му више пријају комедије него драмске улоге, глумац каже:

- Па нема тога шта ми је драже, а шта не. Кад радим, подједнако радим. Али је очигледно да су хумористичке серије у дефициту и да је неопходно, поготово у оваквим условима притиска свега, радити такве серије. Врло битно је да се људи мало релаксирају, да се врате да могу рационално да размисле и да виде да то није баш толико страшно. Наравно, треба да воде рачуна, али да могу сасвим нормално да наставе да живе. Треба бити релаксиран, пажљив, одговоран, али нормалан.

Према речима Нинковића, постоји више начина да се засмеју људи.

- Али, нису сви лековити. Ако та ствар није претенциозна, добро постављена на тај начин, онда је много теже насмејати него расплакати. И ту треба бити у припреми. Врло пажљив - истиче он.

Џабе паре ако немаш здравље

Када смо питали Нинковића да ли се више плаши короне због здравља или финансија, без размишљања је одговорио:

- Финансије не могу да буду разлог уопште. Наравно да је здравље битно. Али о здрављу не можете размишљати кад дође до нечега, већ стално. И оно што ја радим, иако немам претерану физичку активност, осим тога што јурцам, радим, јесте да више водим о имунитету, уносу витамина... Иначе, ово друго материјално, знате, можете имати колико год новца, али вам то у одређеним околностима не може помоћи.

Извор: курир.рс фото: Ана Паунковић 

Коментари / 0

Оставите коментар