Црвени метеоаларм у Хрватској, могућ снијег и орканске буре

Вријеме ће у Хрватској сутра бити умјерено и претежно облачно, јавља ДХМЗ. Ипак, због одређених временских услова за дио земље су на снази црвени, наранџасти и жути метеоаларм.

Регион 19.11.2020 | 21:57
Црвени метеоаларм у Хрватској, могућ снијег и орканске буре

Сутра могућ снијег у горју

Повремена киша углавном је могућа у унутрашњости те на дијелу сјеверног Јадрана и то главнином у ноћи и пријеподне. У вишем горју могући су сусњежица и снијег.

На снази црвени метеоаларм

ДХМЗ је за сутра издао и црвено упозорење за подручје Велебитског канала те наранчасто упозорење за подручје сјеверног Јадрана те цијелу Далмацију.

"На подручју велебитског канала издан је црвени метеоаларм гдје се очекује врло јака, мјестимице олујна бура с најјачим ударима вјетра од 65 до 150 км/х.

Вријеме је врло опасно и подразумијева висок ниво опасности за здравље, па и за живот опасне ситуације, посебно поморцима. Такође, присутан је и значајан ризик од штете за обалну инфраструктуру", саоштено је. На подручју ријечке регије подно Велебита очекују се оркански удари буре с најјачим ударима вјетра од 110-165 км/х.

На подручју западне обале Истре, Кварнера, Кварнерића и цијеле Далмације очекује се понегдје олујна бура с најјачим ударима вјетра од 65 до 110 км/х

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар