Ђукановић изјавио саучешће, у неколико градова дан жалости

Председник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је саучешће Синоду Српске православне цркве поводом смрти патријарха српског Иринеја, а у неколико градова прогашен је дан жалости.

Регион 20.11.2020 | 19:58
Ђукановић изјавио саучешће, у неколико градова дан жалости

- Са жаљењем сам примио вест о смрти Његове Светости патријарха српског Иринеја. Упућујем изразе саучешћа Синоду Српске православне цркве, свештенству, монаштву и верницима СПЦ - наводео је Ђукановић.

Данас је саучешће изјавио и Здравко Кривокапић мандатар за састав нове владе у Црној Гори.

"Са тугом сам примио вест о упокојењу Његове светости Патријарха српског господина Иринеја. Био је велики човек који је у тешким временима чувао Цркву и чврсто држао њено кормило. Одликовали су га мудрост, скромност и посвећеност Богу и људима. Вечан помен", написао је Кривокапић на Твитеру где је поделио и фотографију са Иринејем.

Саучешће је изјавио и Алекса Бечић председник Скупштине Црне Горе.

"Одлазак човека који је цели свој живот посветио служењу Богу, народу и хуманој идеји човекољубља велики је губитак за вернике и све његове поштоваоце. Моје саучешће епископима, монаштву, свештенству и верујућем народу", написао је Бечић.

У Херцег Новом и Беранама ће у недељу бити проглашен дан жалости због смрти патријарха Иринеја, пишу "Вијести".

У саопштењу пише да су заставе на згради Општине Беране, као и предузећима и установама чији је оснивач Општина, спуштене на пола копља.

Општина Будва прогласила је понедељак, 23. новембар даном жалости, пише "Побједа".

Дан жалости је прогласио председник Општине Будва Марко Царевић, саопштено је из његовог кабинета.

Патријарх Иринеј преминуо је јутрос у Војномедицинском центру Карабурма где се лечио од корона вируса. Сахрана ће се обавити у недељу.

(Блиц)