Божо Врећо одржао концерт на дан патријархове смрти!

Музичар и уметник Божо Врећо, интерпретатор босанскохерцеговачког мелоса, одржао је синоћ први од два концерта у Комбанк дворани у Београду.

Магазин 21.11.2020 | 13:57
Божо Врећо одржао концерт на дан патријархове смрти!

За сада други концерт није отказан или одложен иако је Влада Србије прогласила тродневну жалост!

Током концерта уз санитарне мере ради сузбијања заразе корона вируса, публика је користила маске уз прописан размак медју људима.

Вечерашњи концерт, уз овације, Врећо је завршио песмом „Пашана“.

Други концерт најављен је за сутра у 18.30 ;у истој дворани.

Тај познати регионални изводјач севдалинки објавио шест ;албума. ;Неке од најпознатијих нумера су „Пашана“, „Ко ли ноћас милује ти косу“, „Пандора“, „Елма“, „Сањао сам“, „Крила“.

Божо у својим наступима истиче трансродност музике, а декларисао се и као хомосексуалац. О свом опредељењу сам прича у једном интервјуу:

-Мени је било битно да не будем мушкарац на сцени док пјевам женску пјесму. Желим да свака жена осјети ту жену у мени, а мушкарци мушку компненту. Супер је што ја функционишем као таква особа. Превазилазим мушко-женске разлике, јер мислим да смо сви и једно и друго, само што се већину свог живота стидимо да будемо и једно и друго, јер смо ограничени послом, породицом, каријером. Међутим мени севдах управо даје слободу да будем и жена. Да имам свилену кафтан хаљину у којој се могу вртити, која је бајковита. Никада не бих промијенио пол, јер то не бих био ја. Моја ме мама, у ствари, никада није одгајала да будем неко други. Знала је кога је родила и увијек ми је говрила ‘буди то што јеси и прати своје срце’, а ја то и радим“- каже Врећо.

Док су га неки медији исхвалили Има и оних који су очајни.

„У исто време када се људима прети да ће бити драстично кажњени са 50 000 – 150 000 динара ако славе крсну славу и још подстичу да пријављују комшије, када се најваљује забрана Божића, када је свим домаћим певачима забрањено да наступају у дворанама, клубовима, и кафанама ОВО држи концерт у Сава Центру јер промоција настраности не сме да престане“- каже Слободан Илић у свом коментару.

 

-Ко то дозвољава, а нама се забрањује скуп за славу за више од петоро људи. Питам се колико ближњих за славу ми имамо или треба и њих да елиминишемо- каже Марина Петровић.

 

Певача виђамо углавном у хаљинама , а сад је отишао корак даље.

Извор:Ало.рс Фото:принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар