Од уторка на снази нове мјере Владе Србије

 Влада Србије прописала је нове мјере, које ће бити на снази почев од уторка ујутру, па наредних десет дана, а прва од њих је скраћење радног времена до 18.00 часова ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима, сазнаје Тањуг у влади.

Србија 21.11.2020 | 14:18
Од уторка на снази нове мјере Владе Србије

Друга мјера је обавезно и безусловно коришћење личне заштитне опреме, односно ношење заштитне маске, у затвореном простору, као и на отвореном простору у оним ситуацијама гдје се не могу избјећи међуљудски контакти.

Слиједи забрана свих јавних окупљања са присуством више од пет особа, у затвореном и на отвореном простору.

Од ове мјере изузети су радне организације, школске установе, продавнице, тржни центри и слични објекти, за које важи прописано ограничење броја присутних особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта - односно минимум 4 квадратна метра по особи.

Влада је прописала и омогућавање рада од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта.

Уведена је и мјера строге контроле обавезе ношења заштитне маске у возилима јавног превоза, уз ограничење максималног броја путника у возилу на половину декларисаног капацитета возила.

Међу новим мјерама је и строга контрола спровођења кућне изолације, кућног карантина (самоизолације), као и свих осталих противепидемијских мјера које су на снази.

Ове мјере су орочене на период од 10 дана, након чега ће бити изнова размотрене у свјетлу кретања епидемиолошке ситуације, речено је за Тањуг у Влади Србије.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Влад Тепеш

21.11.2020 13:55

Скраћење радног времена ријетко глупа мјера, само се стварају још веће гужве, јер исти број људи проциркулише само у краћем временском периоду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

21.11.2020 13:58

Значи, СВЕ ДОСАДАШЊЕ МЈЕРЕ НИСУ ДАЛЕ НИКАКВЕ РЕЗУЛТАТЕ! А то опет значи ДА ЈЕ ЛАЖ ДА НАС МАСКЕ, ДИСТАНЦА, УКИДАЊЕ ЖИВИХ СВИРКИ, УКИДАЊЕ ПРИСУСТВА СПОРТСКИМ ОБЈЕКТИМА И ДР. ШТИТИ ОД ТЕ ЊИХОВЕ КОРОНЕ! Да покушају нешто друго, да укину све досадашње мјере и да прекину са медијским терором над становништвом. Можда ће то имати више ефекта...

ОДГОВОРИТЕ
Name

И још

21.11.2020 20:01

Показује да Кризни штаб појма нема где удара и сви се питамо како је Кисићка и чиме заслужила министарску фотељу!

Name

Итд

21.11.2020 15:44

Знаци да вирус излази тек послијеподне негдје тамо око 18 сати ? ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зага

21.11.2020 16:44

Важно је манипулисати народом,оправдати средства која су им исплаћена у то име,народ је неважан.

Name

Сава

23.11.2020 17:03

Слажем се са Вама, да и корона има радно време, од 18 х Хахахаха, дивим се мозгу који измишља такве будалаштине. А шта друго и очекивати од таквих стручњака.

Name

РАНКО

21.11.2020 17:57

ЦЕСТИТАМ...ПА ОНДА НАВАЛИТЕ НА ПУМПЕ ПОСТО ОНЕ РАДЕ ..СВАКА ЦАСТ НА МЈЕРАМА ,,НАСРАМОТУ.

ОДГОВОРИТЕ