Кажњен са 400 евра јер је јео бурек без маске, бурегџиница нуди да плати казну!

Бурегџиница у Љубљани је понудила да плати казну момку који је кажњен јер је на јавном месту скинуо маску да би појео бурек.

Занимљивости 21.11.2020 | 17:28
Кажњен са 400 евра јер је јео бурек без маске, бурегџиница нуди да плати казну!

„Тражимо славног достављача хране који је прошле недеље у Љубљани платио казну због конзумирања хране на степеништу испред Фрањевачке цркве. Намеравамо да га питамо где је купио бурек. Ако се докаже да је наш бурек, спремни смо да му платимо казну“, објавила је на Фејсбуку позната бурегџиница „Бурек Олимпија“.

Случај момка који је са 400 евра кажњен у центру Љубљане јер је скинуо маску да би појео бурек постао је веома популарна тема у Словенији, а фотографија како му полицајац исписује казну проширила се интернетом.

 

О њему се причало и у парламенту.

 

Опозиција га је искористила да би критиковала предузете мере и описала их као апсурдне и претеране, а за казне истакла да су дискриминаторне, јер су се у јавности неки политичари појављивали без маски, али нису кажњени, наводи Јутарњи лист.

 

Словеначка полиција тврди да је кажњавање било оправдано, јер момак није у складу са прописима носио маску на јавном простору.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Надира

21.11.2020 22:50

Толико болесно, да немам ријеци?

ОДГОВОРИТЕ