У Храму Св. Саве вјерници се опраштају од патријарха

У Храму Светог Саве, после помена преминулом српском патријарху Иринеју, свештенции читају света јеванђеља над одром, што ће чинити током целог дана и ноћи.

Србија 21.11.2020 | 17:33
У Храму Св. Саве вјерници се опраштају од патријарха

Верници , уз поштовање епидемиолошиких мера, одају пошту преминулом поглавару СПЦ.

У складу са препорукама Кризног штаба и свим епидемиолошким мерама, неће бити могуће целивање тела патријарха. Ковчег је потпуно затворен, с тим да је у делу главе и груди прекривен стаклом.

Патријајарх Иринеј биће сахрањен у недељу у крипти Храма Светог Саве на Врацару, а како је најављено, над одром патријарха беседиће епископ бачки Иринеј, председник Србије Александар Вучић и председвајући председништва БиХ Милорад Додик.

Литургија за упокојење почиње у недељу у 9 часова, у централном делу храма, где ће бити изложено тело патријарха Иринеја, и служиће је митрополит дабробосански Хризостом, присутне владике и 16 свештеника.

На литургији ће беседити епископ бачки Иринеј.

После опела у продужетку литургије од патријарха ће се опростити председник Србије Александар Вучић, митроплит Хризостом, председавајући председништва Бих и старешина Саборне цркве у београду протојереј-ставрофор Петар Лукић.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар