Ученици поново у школама

У свим основним и средњим школама у Републици Српској данас је настављена настава, осим у оним које су затражиле одобрење за наставу на даљину, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Република Српска 23.11.2020 | 08:52
Ученици поново у школама

У складу са захтјевима усљед неповољних епидемиолошких околности, настава на даљину биће настављена у Католичком школском центру у Бањалуци, Основној школи "Горња Слатина" у Шамцу, те у свим основним и средњим школама са подручја града Требиња.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је да су све школе, које су прошле седмице организовале наставу на даљину, то завршиле с успјехом, те да је у петак, 20. новембра, завршена и дезинфекција просторија у школама чије су просторије коршитене као бирачка мјеста на протеклим локалним изборима.

"У седмици послије одржаних локалних избора све школе су успјешно организовале наставу на даљину користећи доступна средства за електронску коминикацију и уз емитоване школске часове на програму Радио-телевизије Републике Српске (РТРС)", рекла је Тривићева.

Она је потврдила да је прошле седмице Републичка управа цивилне заштите извршила дезинфекцију у свим школама, Дому ученика у Добоју, те установама културе чије су просторије кориштене као бирачка мјеста, а у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације.

Из Министарства су подсјетили да је васпитно-образовни рад у основним и средњим школама у Републици Српској организован у складу с Планом организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона, као и препорукама за организацију наставног процеса, препорукама за запослено особље и препорукама за ученике које је донио Институт за јавно здравство Српске у сарадњи са Министарством просвјете и културе Српске.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

СТРАСНО

23.11.2020 08:12

Не прскајте тим отровима побицете и то мало дјеце сто имамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ви сте страсни

23.11.2020 11:30

Не могу да схватим да у 21. вијеку неко сматра да је средство за дезинфекцију отров. Пласите ли се тако и сапуна? Сампона? Мени је зао сто ово мало дјеце коју имамо васпитавају такви људи!

Name

Ре

23.11.2020 16:28

То стевандиц ради.

Name

Буба

23.11.2020 08:15

Зашто су часови скраћени?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

23.11.2020 08:42

Ајд нек им је са срећом. Још да им скину маске и укину дистанцу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

(ре Скептик) - Церовина

23.11.2020 11:39

то из сале, или си озбиљан ?

Name

Родитељ

23.11.2020 12:31

Преце ми је здравље дјеце,ста су урадили? Еј за изборе кад они.хоце дјеца имају онлајн наставу.Данас иду у сколу гдје се ни температура не мјери...оставите дјецу и одрадите као за вријеме избора...на оволико заразених дјеца у сколу...еј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

23.11.2020 20:29

У Србији распуст од петка 18 децембра до 21 јануара.Наси иду у сколу до 31 децембра.Људи ви нисте нормално.Мени се цини да овде неко директно иде против здравља насе дјеце.Дјецу је вец требало окренути на онлајн наставу колики нам је постотак заразених,али нас кризни стаб изгледа спава а пробудице се кад вец буде касно

ОДГОВОРИТЕ