Позивају људе да остану код куће, а они се окупљају

Гебин Њусом, демократски гувернер Калифорније, ухваћен је у луксузном ресторану на вечери с лобистима након што је људе позвао да се придржавају мера, пише Њујорк тајмс.

Свијет 23.11.2020 | 10:52
Позивају људе да остану код куће, а они се окупљају

Нико од окупљених на тој вечери није носио маску. Њусом је ухваћен у луксузном ресторану у долини Напа, где се цене оброка по особи крећу и до 470 долара.

Ово се догодило у тренутку кад Калифорнија има један од највећих скокова у броју новозаражених од почетка пандемије, а гувернер и демократе позивали су на стриктно придржавање мера, људе да остану код куће и додатно буду опрезни.

Гувернер Њусом, који је на вечери био са женом, испричао се назвавши ово "тешком грешком".
<див> 
<див>Вечеру коју је први открио локални Тхе Сан Францисцо Цхроницле, организовао је проминентни калифорнијски лобиста Џејсо Кини. Фотографије окупљања преплавиле су друштвене мреже, али и локалне телевизије. На њима је и шеф Калифорнијског лекарског удружења и врховни лобисте те организације.
<див>

Портпарол је у име тог удружења приопштио да се "вечера одржала у складу са свим државним и окружним препорукама".

Гувернер Њусом је у понедељак описао да је вечера била одржана напољу, али фотографије су показале сто који се налазио унутар ресторана и врата која воде према тераси. У среду гувернер није имао коментара.

"Дух онога што све време проповедам био је противречанн и то морам признати", рекао је Њусом у понедељак па додао:

"Требам да проповедам и практикујем, не само да проповедам", додао је.

У петак увече гувернер, његова жена и троје деце били су у контакту са зараженим полицајцем. Цела породица морала је у карантин, а Њусом каже да он и његова жена нису били у директном контакту. Но упркос томе ће одрадити 14-дневну изолацију.

Калифорнија се тренутно суочава с највећим порастом новозаражених од почетка пандемије. У свега недељу дана број се повећао за 51 одсто, а та савезна држава увела је неке од најригорознијих рестрикција у целом САД-у. Затворили су све радње и наредили да се маске морају стално да се носе, чак и напољу.

(Курир)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Др

23.11.2020 10:20

ЉУДИ МОЈИ ,ПА ОНИ ЗНАЈУ СТА ЈЕ ОВО. ОВО ЈЕ СМИСЉЕНИ ПРОЈЕКАТ КОЈИМ ОНИ ДИРИГУЈУ. ЗНА ГУВЕРНЕР ЈЕР ЈЕ ЦЛАН ДУБОКЕ ДРЗАВЕ ГДЈЕ ЈЕ ПУСТАН ОТРОВ А ГДЈЕ ЈЕ БЕЗБЈЕДНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

23.11.2020 13:13

Код нас је дубока држава састављена од прилично плитких демократа и то социјал па још независних а у савезу , под тајним називом СНСД. Ни за њих не важе закони и мјере.

Name

3509

23.11.2020 10:33

Није да је могуће вечарати и носити маску на устима. Свакако да није могуће. Због тога једино је сврсиходно затворити ресторане. Поред могућности заражавања између људи који заједно вечерају, могуће је раражавање и преко кувара, а чесро и конобора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

23.11.2020 10:59

Научили од политичара БиХ и Србије!

ОДГОВОРИТЕ