Порука у кафићу у Риму: Забрањено причање о корони!

Порука коју је италијанка Кристина Матиоли написала руком у кафићу у Риму, веома је јасна. Поруку је окачила изнад шалтера, а на њој пише: Строго је забрањено причање о коронавирусу, закључавању или вирусологији.

Занимљивости 23.11.2020 | 15:28
Порука у кафићу у Риму: Забрањено причање о корони!

У малом бару на периферији Рима, менаџерка Кристина Матиоли се нада да ће својим клијентима пружити кратак предах од глобалне пандемије док пију кафу.

"Месецима разговарамо о истој ствари, па смо одабрали да осветлимо атмосферу", рекла је Кристина Матиоли, менаџерка "Филинг бара".

Као прва европска земља погођена пандемијом, Италија је била под сенком ковида 19 дуже од већине земаља и претрпела је једну од најтежих блокада.

После неколико  мучних недеља током лета, где се живот скоро нормализовао, пандемија поново доминира земљом.

„Не ради се уопште о порицању или неразумевању потешкоћа кроз шта свет пролази, већ само о томе да треба предахнути", истакла је Кристина.

Већина посетилаца бара поздравила је поруку менаџерке и истакла да је притисак о теми велики, а идеја менаџерке одлична.

"Досадило нам је да причамо о ковиду, не можемо то више да издржимо, свуда где идемо разговарамо само о ковиду. Радо разговарам о било чему осим о томе, радије бих о времену или познатим личностима", истакао је стални посетилац кафића.

Коронавирус је увек присутан, од средства за дезинфекцију руку до маски које носе сви који не једу и пију. Према одлуци владе кафић се затвара у 18 сати.

Да би људима скренула пажњу, Матиоли је поставила још један натпис који нуди идеје за разговор, укључујући историју и културу.

"То је мудра иницијатива, рекао бих чак и неопходна", рекао је фризер Маурицио који је редовни посетилац кафића.

„Још једна менаџерка кафића у Трентину (у северној Италији) такође је направила сличне плакате, иако је прво тражила моју дозволу", додаје Кристина Матиоли.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Италy

23.11.2020 16:55

Браво! ??

ОДГОВОРИТЕ