Она је била највећа љубав Мустафе Надаревица - венчали су се пред њену смрт!

Мустафа Надаревић у свом животу имао је неколико битака у којима није побиједио, а најтежа му је било 2012. године када је преминула љубав његовог живота, супруга Славица Радовић.

Магазин 23.11.2020 | 17:34
Она је била највећа љубав Мустафе Надаревица - венчали су се пред њену смрт!

Борила се с раком дојке десет година, а он је с њом био до задњег тренутка, умрла му је на рукама.

Мустафа Надаревић је Славицу упознао у зрелим годинама, када је иза себе имао два брака и троје дјеце. У Славици је нашао сродну душу, а иако је о приватном животу ријетко говорио, њу би увијек споменуо и стално истицао да га је Славица оплеменила.

Заједно су провели двадесет година а вјенчали су се тек неколико мјесеци прије њене смрти, на интимној церемонији, јер су увијек свој приватни живот држали подаље од очију јавности. Одлучили су се на тај свечани чин када су већ обоје слутили да се ближи њихов физички растанак, кад је већ било јасно да је та храбра жена, која је неколико пута била побједница у борби са злоћудном болешћу, изгубила битку са злоћудном болешћу. Вјенчали су се на њезин рођендан, 25. априла.

'Мујо је с њом нашао мир'

У борби против тешке болести искушали су све конвенционалне, али и алтернативне методе лијечења, али на крају ништа није помогло.

Од своје супруге Мустафа Надаревић опростио се у Копру, словенском приморском градићу у којем је Славица Радовић рођена и у којем је провела дјетињство и младост. Уз њега је била само најужа породица. 

Колеге су тада испричале како је Мустафа јако тешко поднио њезин одлазак, да првих дана није у потпуности био свјестан ситуације, али и да му је било јако тешко бити сам. Изашао би с пријатељима на ручак, али сједио би тих и тужан, а на лицу му се видјела исцрпљеност.

Била је то дивна, њежна љубав, Мујо је тек с њом нашао мир, причали су његови пријатељи.

Сви који су их познавали, кажу да су били складан пар и да су их везали приврженост и љубав. Обожавали су филм и позориште и често су заједно радили – у свакој представи коју је режирао, Мустафа Надаревић ангажовао је своју супругу као костимографкињу и сценографкињу. Заједно су играли тенис и голф, а посебно су уживали у љетовањима на Јадрану. За боравка на мору, увијек на неком тихом и мирном мјесту, били су потпуно посвећени једно другом, што је за њих био врхунац среће.

У разговору с новинарима кад је спомињао супругу, Мустафа Надаревић није је ословљавао именом, него је називао својом љубављу, драгим, храбрим и надареним бићем с којим се дивно слаже и с којим жели подијелити остатак свог живота. Премда је знао да се његовој супрузи злоћудна болест враћала, Мустафа Надаревић дубоко је у себи вјеровао да су пред њима још многе лијепе године.

Брините се за мојег Мују, биле су задње ријечи словеначке сценографкиње и костимографкиње Славице Радовић Надаревић у посљедњем разговору с пријатељицама. Оне су је посјетиле у њеном стану у Љубљани, у којем је и умрла 7. јуна.

Извор: 24сата.хр фото: принтсцреен

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бранка

27.11.2020 16:55

Нека Ти је лака земља,поштовани Мустафа , и од срца искрено саучешће породици и пријатељима!

ОДГОВОРИТЕ