Банане помажу организму на различите начине

Дефинитивно можете укључити банане у своју исхрану, а да се не бринете да ћете покварити свој план мршављења.

Здравље 24.12.2020 | 20:31
Банане помажу организму на различите начине

Банане су веома хранљиве и помажу организму на различите начине. Оне су заиста пуне калијума – око 375 милиграма по банани.

– Овај минерал дјелује у сарадњи с натријумом, како би контролисао равнотежу течности у тијелу – каже Тамсин Јордан, нутрициониста, који додаје да повећање уноса калијума може помоћи снижавању крвног притиска.

– Поред тога, витамин Ц неутралише слободне радикале, чиме се смањује ћелијско оштећење, што помаже одлагању старења коже – каже Јордан

Витамин Ц је добар и за кожу, јер штити ћелије од оксидативног стреса, подржава производњу колагена и побољшава хидратацију коже. Ако волите зелене банане, ваша цријева могу и те како имати користи од њих, јер садрже резистентан скроб.

Како тачно банане утичу на губитак килограма?

– Постоји заблуда да воће које садржи угљене хидрате није идеално за мршављење – тврди Јордан.

– Уместо да се фокусирате на то да не користите уопште угљене хидрате у исхрани, а покушавате да смршате, само их редукујте. Иако конзумирање банана неће директно довести до губитка килограма – јер  исхрана никада није толико једноставна  – објашњава Јордан.

Садржај влакана у банани омогућава споро ослобађање глукозе у крви, што заузврат помаже у контроли апетита и чини да се дуже осјећате ситим.

Када причамо о ужини, Јордан препоручује конзумирање хране у пару. Њен стручни савјет гласи: упарите храну која садржи угљене хидрате с оном која је богата протеинима или здравим масноћама. Дакле, у случају банана, добра опција је да их спојите са кикирики путером.

(Новости)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

а знаш ли

24.12.2020 19:52

Има старо правило, а оно гласи,... "банане и краставце никад не јести у кући удовице, распуштенице, дјевојке, жене дебелог човјека, жене алкоса, жене наркомана, жене политичара и жене новинара", што је сигурно, сигурно је, таман био гладан

ОДГОВОРИТЕ
Name

сомеоне

24.12.2020 20:35

ма кад огулиш,додје на исто

Name

Блиц

24.12.2020 20:21

Послије јабука банане су воће које се највише прска пестицидима... Укупно 24 пута у свим фазама развоја воћке и то високо токсичним препаратима. Далеко најотровније воће на полицама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Блиц

24.01.2021 19:51

А круске, дуње, сљиве, брескве... све је прскано...

Name

Батар мљекарство

24.12.2020 22:01

Банане су здраве и јако их волим јести. Топла препорука за банану. Зивела банана! Зивела!

ОДГОВОРИТЕ