Научници: Антитијела штите најмање пола године

Скоро све особе заражене корона вирусом имају антитијела која их штите најмање шест мјесеци од поновне заразе, показало је британско истраживање чији су резултати објављени данас. Научници очекују да ће број поновно заражених бити мањи.

Здравље 03.02.2021 | 07:56
Научници: Антитијела штите најмање пола године

Студију је провела истраживачка организација Биобанк, а показало се да 99 посто људи три мјесеца након заразе има антитијела. Пола године касније то је био случај код 88 посто.

– Још не можемо бити сигурни како то утиче на имунитет, али резултати истраживања указују на то да постоји заштита најмање шест мјесеци након заразе – изјавила је професорица и главна научница Биобанка Наоми Ален.

Напоменула је да се резултати студије поклапају с резултатима других студија проведених у Великој Британији и Исланду, а све они показују да постоје антитијела која могу неколико мјесеци штитити од поновне заразе.

Истраживање британских здравствених радника чији је исход објављен прошли мјесец сугерише да заштита од поновне заразе постоји најмање пет мјесеци, али да у организму може и даље постојати вирус и да се он може ширити.

Биобанк је студијом утврдио да се у Великој Британији повећавао број особа с антитијелима познатим као серопреваленција. На почетку истраживања у мају односно јуну 2020. године њих је било 6,6 посто, а у новембру односно децембру 8,8 посто, преноси агенција Реутерс.

(Клиx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ПЛАНдемија

03.02.2021 07:21

Значи, требали би се вакцинисати сваких пола године???!!! Каква бесмислица....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.02.2021 08:05

Људи су умјетници за узимање лове , оне што смо примили као дјеца више не вриједе , нисмо ни знали.

Name

ре ПЛАНдемија

03.02.2021 08:11

За сатанисте и проклете људе којима је све у новцу, није бесмислица за лијека им правог требало.

Name

ВАКЦИНА - СВАКАКО - ВЕЛИКО ДА

03.02.2021 09:55

За све противнике вакцине: Нико никога не тјера да се вакцинише. Не морате се вакцинисати. Имате право да господарите својим животима како вас воља. Ако хоћете попните се на кров високог небодера и одозго скочите само пазите да некоме не паднете на главу. Дакле "немојте никоме пасти на главу", а са својим животима радите шта вас воља. Невакцинисањем ви угрожавате, осим свога живота и животе других људи (прво чланова својих породица, па онда даље свих људи са којима имате блиске физичке контакте) и у томе је суштина проблема. НИКО НЕМА ПРАВО ДА УГРОЖАВА ДРУГОГА, а са својим животом нека ради шта год га воља!!!! Ја ћу се вакцинисати чим ми прва вакцина, верификована од надлежних стручних институција, буде доступна. Вакцинисаћу се како бих штитио и себе и друге око себе!!! Заиста је суморно (у протеклих годину дана) било гледати и слушати свакакве бесмислице изречене од потпуно некомпетентних и непозваних лица везане за вакцинисање против Цороне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А,Вариола Вера

03.02.2021 10:12

Колико траје њен имунитет послије цјепива ...јел ,дозивотно .

ОДГОВОРИТЕ