Новак као феникс, јачи од Фрица и повреде!

Новак Ђоковић је у осмини финала!

Тенис 12.02.2021 | 15:50
Новак као феникс, јачи од Фрица и повреде!

Очекивало се да ће после победе над Френсисом Тијафоом најбољи играч света имати још једну неугодну проверу против талентованог америчког тенисера и то се испоставило као тачно.

Али начин на који је дошао до ње за за посебну причу.

Плесао је бранилац трофеја у Мелбурну по ивици жилета и то пре свега због повреде коју је задобио у трећем сету, али је још једном показао да је неуништив и да је у стању да се извуче и када је пред амбисом.

Повреда стомака је све Новакове навијаче страховито забринула, деловало је као да нема шансе да се број један извуче из те ситуације, буквално без игре, али Новак је Новак и само он зна како је добио овакав меч.

У почетном сету, Новак је већ у првом гему био принуђен да спашава брејк лопту, али је зато искористио прву прилику која му се указала и то у четвртом гему, да би потом потврдио брејк и повео са 4:1. На 5:3 за Новака Фриц је искористио брејк лопту, смањио на 5:4 и потом изједначио.

Дошли су до тај-брејка у којем је све ишло глатко за најбољег тенисера света, изгубио је само један поен и тако освојио почетни сет после 54 минута игре.

Савршено је кренуо и тај други сет, Новак је одмах успео да начини брејк, потом поведе са 2:0.

Имао је још по две брејк прилике и у пестом и седмом гему, али није их искористио.

Морао је на 4:3 да спашава брејк лопте за Американца, успео је у томе, да би потом у десетом гему одсервирао како треба и повео са 2:0 у сетовима.

(Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ноле

12.02.2021 15:18

је Ноле?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле је узор

12.02.2021 16:12

Људи који имају карактер као Ноле требали би да воде државе а не ови љигавци што их ми имамо.

ОДГОВОРИТЕ