Црвена Звезда освојила Куп Кораћа

Кошаркаши Црвене звезде освојили су трофеј Купа Радивоја Кораћа, пошто су синоћ у финалу у Новом Саду побиједили Мегу са 73:60.

Кошарка 15.02.2021 | 08:15
Црвена Звезда освојила Куп Кораћа

"Црвено-бијели" послије четири године вратили су Жућкову љевицу на Мали Калемегдан, што им је укупно 10. трофеј Купа у клупској историји.

Екипа Дејана Радоњића меч је преломила у трећој дионици, када је одличном одбраном и скоком у потпуности зауставила Мегу, која је у односу на прво полувријеме била непрепознатљива.

У побједничком тиму Дејан Давидовац убацио је 14 поена уз шест асистенција, Џони О'Брајант имао је исти кошгетерски учинак уз седам скокова, док је Марко Јагодић Куриџа са осам поена, 11 скокова уз индекс корисности 21, проглашен је за најкориснијег играча финал (МВП).

У тиму Меге најбољу ролу имао је Филип Петрушев са 21 кошем, који је поглашен и за најбољег стријелца финалног сусрета.

Мега је одлично отворила финале серијом од 12:2, за коју су најзаслужнији били Петрушев, Симоновић и Момиров.

Та предност није била дугог вијека, јер је Звезда на исти начин низом од 12:0 узвратила.

Томе су допринијеле и брзе личне грешке Петрушева и Момирова, који су морали на клупу, па су "црвено-бијели" поенима Лазића и О'Брајанта дошли до изједначења.

До краја четвртине изабраници Владимира Јовановића успјели су поново да врате предност на своју страну и да послије првих 10 минута имају плус два (21:19).

Повратком Петрушева на паркет у дургој дионици Мега је увећала предност, али је Лојд серијом својих поена поново вратио егал.

Мега је финиш полувремена искористила да опет буде у плусу у односу на ривала и пред других 20 минута резултат је био 40:36.

Наставак меча донио је фуриозну екипу Дејана Радоњића, која је нанизала седам поена и скоро пет минута није дозволила Меги да постигне кош.

Контролисали су црвено-бијели све у трећој дионици, прије свега скок, прорадио је и шут са дистанце и у одлучујући период Звезда је ушла са плус пет (53:48).

Изгубљене конце у игри из треће четвртине Мега није успијевала да нађе ни у наставку.

Низале су се грешке и у нападу и у одбрани, шут са дистнаце је стао, а Звезда је са друге стране увећавала предност, уз бриљантну партију Давидоваца и на крају је дошла до тријумфа и трофеја.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар