Одрасли у беди а данас имају и од птице млеко!

Много певача са домаће сцене данас има милионе, виле са базеном, али у детињству нису сањали кору хлеба.

Забава 15.02.2021 | 17:20
Одрасли у беди а данас имају и од птице млеко!

Гоца Божиновска, Сека АлексићРадиша Трајковић ЂаниВесна ЂоганиЛепа БренаЉуба Аличић и многи други одрасли су у сиромаштву да је било дана када дословно нису имали за хлеб. Радом су постигли много, а није их срамота да до детаља говоре о томе у коликој су немаштини одрастали. <див цласс="адс"> <див ид="беацон_ц4614342б7"><имг срц="хттпс://адс.курир-инфо.рс/www/деливерy/лг.пхп?баннерид=0&цампаигнид=0&зонеид=234&лоц=хттпс%3А%2Ф%2Фwww.курир.рс%2Фстарс%2Ф3625291%2Фодрасли-у-беди-а-данас-имају-и-од-птице-млеко-цували-козе-јели-пасуљ-и-кору-хлеба-а-сад-све-свила-кадифа-и-злато&реферер=хттпс%3А%2Ф%2Фwww.курир.рс%2Фстарс&цб=ц4614342б7" алт="" wидтх="0" хеигхт="0" />

<стронг>Ђани чувао козе и јео пасуљ

О немаштини у детињству говорио је и Радиша Трајковић Ђани, који је открио да је чувао козе и одрастао на пасуљу.

- Живео сам у скромној породици. Мој отац је возио аутобус, имао сам стоку, чувао сам козе и сејао кромпир. Моје детињство је било скромно, али лепо. Најтеже ми је падало кад сам морао да чувам козе, а моји вршњаци су ишли да играју фудбал. То сам морао да радим, оне су нам доносиле млеко, много смо их пазили. На Косову нико није био гладан, имали смо храну, не све што пожелимо, али довољно да има за све. Пасуљ смо највише јели, нисмо могли баш пуно да бирамо - рекао је певач који данас поседује неколико луксузних некретнина у Београду и један је од најплаћенијих певача на нашој естради.

Певач је купио три стана, док ће у једном живети са супругом Слађом, друга два оставља синовима. Трајковићи су годинама планирали да уложе у станове и обезбеде синове Марка и Милоша. Слађа и Ђани уселили су се у стан који има 100 квадрата и вредан је око 460.000 евра. Друга два стана тек су почела да се град. Станови за синове коштаће по 290.000 евра. Те три некретнине коштаће га више од милион евра, али ће их исплаћивати на рате кроз кредит који је подигао у банци.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2021-02-15/02152021050430.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="666" />

<стронг>Сека је певала да прехраним породицу

Сека Алексић морала је да почне да наступа још као тинејџерка да би се прехранила и обезбедила основне ствари мајци и брату.

- Врло млада сам почела да наступам да бих помогла мајци да се извучемо из тешког живота, у који смо запали због рата. Она и брат су ишли на сваки мој наступ, а имала сам срећу да сам увек имала музичаре који су о мени бринули као да сам им најрођенија. Било је тада, као и данас, пијаних гостију и насртљивих, али моји најближи су били уз мене и чували ме. Сећам се када сам куповала белу технику мајци, сваку прилику сам користила да је обрадујем и купим нешто за кућу од зарађеног новца. Није било лако, зато и данас умем да ценим динар - открила је једном приликом Алексићева.

Алексићева је саградила право мало царство у Старој Пазови, у кући од 450 квадратних метра, где ужива са својим супругом Вељком и синовима Јаковом и Јованом. Процена је да њена вила кошта 500.000 евра. Оно што свакако привлачи највећу пажњу је раскошно двориште, где са децом ужива највећи део дана. Поред базена и зелених површина, Сека је око куће направила прави врт. 

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2021-02-15/02152021050445.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="666" />

<стронг>Гоца признала да је скакала од среће кад добије порче хлеба

<а цласс="интеxтТаг" хреф="хттпс://www.курир.рс/таг/5943/гоца-бозиновска" дата-таглинк="Гоца Божиновска">Гоца Божиновска каже да су јој комшије поклањале изношену гардеробу да би имала шта да обуче.

- Мој отац је био много богат човек док је живео у Македонији. Све је напустио када се оженио мојом мајком и када се преселио у Србију. Имао је петоро деце и остало је све њима. Никада нисам питала за то, ништа тражила нисам нити ме је занимало. Овде смо састављали крај с крајем! Носила сам ствари које су ми комшије поклањале, нисам имала шта да обучем. Пре подне сам ишла у школу, а по подне сам радила код неког и, кад ми дају парче хлеба и премажу кајмак, ја хоћу да цркнем од среће! Током зиме смо јели кромпир који тати дају када надничи, верујте ми да не могу да видим кромпир сада, смучио ми се. Зато данас могу да преживим с милионима, али и са једним динаром јер сам навикла на све - рекла је Гоца о свом одрастању.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2021-02-15/02152021050502.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="667" />

<стронг>Брена јела хлеб и јогурт

Певачица Лепа Брена на јавној сцени траје више од четири деценије, а данс њено богатство се мери у милионима евра. Међутим, у детињству била веома сиромашна, али њена каријера је од 1980. године кренула узлазном путањом и сада певачица живи праву бајку. 

- Дословно сам била гладна када сам отишла у Београд да студирам туризам и тамо провела шест месеци. Сећам се како сам очајнички штедела новац да могу на екскурзију у Купаре покрај Дубровника. Јела сам хлеб и јогурт, па ако сам хтела слатко мало сам пошећерила - причала је Лепа Брена. Једног дана сам тотално покисла и на кошави стајала на аутобуској станици, гладна и јадна, а уз ноге ми се стиснуо неки мали пас. Дрхтали смо од хладноће, небо је пропарала муња и као да ми је просветлила мозак. Рекла сам себи: "Немам новца ни за књиге ни за храну, од данас узимам живот у своје руке". 

Брена и њен супруг данас поседују виле и некреринине, како у Србији тако и у Америци, а власници су и луксузне јахте. 

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2021-02-15/02152021050514.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="666" />

Љуба Аличић од малена је имао велике проблеме са оцем који је и пио али и генерално имао „преку нарав", те је Љубу често тукао, па је побегао од куће са само 12 година, након што је завршио пет разреда основне школе у родном граду. Већ као дечак је Љуба схватио да је његова највећа љубав музика, те је наступао на свадбама, крштењима и другим прославама. Љуба је сам зарадио и саградио једну од најлепших кућа у Шапцу, која,према проценама агенција, вреде пола милиона евра. 

- Кућа има велико двориште, излази на две улице, величине је око 400 квадрата најмање. Све је у близини, институције, центар града, шеталиште, река Сава, тврђава. Кад би се продавала, цена би сигурно могла да иде до 500.000 евра и брзо би се појавио купац. Ми смо прошле године продавали и мање куће за толико новца на сличним локацијама - рекли су у агенцији.

Посебно велику пажњу изазва унутрашњост Љубиног дома, а унутра је готово све од позлате због чега је певачева кућа на високој цени, а намештај је донео из Америке и Египта како је рекао својевремено.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2021-02-15/02152021050527.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="645" />извор: курир.рс фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар