"Пикси је тражио 'десетку' па је истјеран напоље"

Осим о утакмици Милан – Црвена звезда, у јутарњем програму ТВ Прва било је говора и о новом селектору Србије Драгану Стојковићу.

Спорт 24.02.2021 | 15:45
"Пикси је тражио 'десетку' па је истјеран напоље"

Популарни "Пикси" је пре неколико дана за Б92.нет открио када би могла да буде његова промоција.

То је била тема и разговора са Душаном Савићем и Љубинком Друловићем.

"Ово је, по мени, прави моменат да Пикси преузме репрезентацију. Не би ваљало да се десило раније јер сада има иза себе 10 година тренерског искуства. Логично је да Пикси, који је увек имао лидеских особина и ту позитивну дрскост, преузме национални тим и поврати поверење у државни грб и дрес", рекао је Душан Савић.

"Ми смо расадник талената и сада када су сви они расути по европским лигама, својим карактером, особинама, именом и искуством ће моћи да стане испред играча и заведе ред у свлачионици. Не сумњам да је од нашег заједничког пријатеља Арсена Венгера много научио у Нагоји", додала је Звездина легенда.

Да ли ће имати притиске менаџера и људи ван Савеза који би да утичу на тим?

"Ако и буде тако, уверен сам да ће успети да се одупре томе. Мислим да ће унапред поставити минско поље преко кога други људи изван тима неће моћи да прођу. Ко контролише свлачионицу, он контролише и терен. Ако није тако, не постоји знање које би могло да вас спасе".

Потом се Савић надовезао на дане када је Станислав Караси био тренер.
"Пикси је спреман и да склони два или три играча ван тима, да би завео ред. То су Станетове методе. На ситницу те пронађе да би завео ред. Када сам 1996. године почео да тренирам пионире у Звезди, тражио сам му савет и он ми каже: 'Сине, у прва три дана сними ко су најбољи играчи и избаци двојицу најбољих. Измисли разлог, да заведеш ред, да се сви уплаше, па их за седам дана врати. Али, одмах их истерај да буду мањи од маковог зрна, па их врати".

"Пикси је те ситнице осетио на својој кожи код Станета. Добио је број седам на дресу, а тражио му је 'десетку' и био је истеран напоље. Тако се заводи ред, уплашите остале", испричао је Савић.

Љубинко Друловић, бивши вршилац дужности селектора Србије, сматра да је веома важно да сви у Фудбалском савезу Србије буду сложни у једном циљу.

"Живимо у другом времену, модеран фудбал је сасвим другачији. Све је то ствар неке организације. Мислим да Пикси има све и да је најбоље решење у овом моменту. Имамо врло тешке утакмице већ у марту које би могле да одлуче што се тиче Светског првенства у Катару. Пре свега би Пикси могао да донесе мотивацију, јер је кратак период до три важне утакмице које имамо у кратком периоду против Републике Ирске, Португала и Азербејџана. Ту се решава наша блиска будућност", рекао је Друловић и поентирао:

"Није довољно само довести Драгана Стојковића, све остало мора да функционише, пре свега подршка Савеза. Људи који воде Савез морају да стану иза њега. Пиксија знам, сигурно ће увести та правила и променити много тога. Јер добро познаје структуру, наш менталитет и све што се дешавало у Савезу до сада-. Сигурно је добро размислио пре него што је преузео функцију селектора".

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар