ФСС потврдио: Пикси селектор до 2023. године

Репрезентација Србије напокон је добила селектора – Извршни одбор Фудбалског савеза Србије потврдио је избор Драгана Стојковића.

Спорт 24.02.2021 | 18:58
ФСС потврдио: Пикси селектор до 2023. године

На сједници у Старој Пазови, једногласно је усвојен предлог о именовању Пиксија, пееноси Спортклуб.

Валидност уговора орочена је до краја 2023. године. Практично, Стојковић је добио мандат да предводи „орлове“ у предстојећим квалификацијама за Мондијал у Катару и наредно Европско првенство.

Уколико Србија избори пласман на континентални шампионат 2024. Пикси ће имати част да на том такмичењу командује са клупе, што је у овом тренутку и општа жеља јавности.

У наредним данима требало би да буду дефинисани финансијски детаљи најмање 22-мјесечног уговора. Фудбалски савез Србије успоставио је посљедњих година праксу да висину примања, на посебан начин, дефинишу заинтересоване стране. Ставове српске куће фудбала, у завршним разговорима, заступаће предсједник Славиша Кокеза и генерални секретар Јован Шурбатовић.

Ситуација са уговором новог селектора мало је специфичнија. Пикси, наиме, у наредним данима треба да дефинише услове раскида са кинеским клубом Гвангжу РиФ и тек потом заокружи сарадњу са ФСС. Ријеч је о питањима скоро процедуралне природе…

До краја недјеље, очекује се и званична промоција једанаестог селектора Србије и именовање стручног штаба. Пикси ће на клупи државног тима Срхије дебитовати 24. марта, у мечу са Републиком Ирском.

Доласком Стојковића на Теразије 35 извјесно је још неколико промјена у спортском сектору.

(Спортклуб)

Коментари / 0

Оставите коментар