Комитет: Закон о поријеклу имовине по узору на Србију

Додик је данас након сједнице Извршног комитета СНСД-а у Бањалуци рекао да се тај закон базира на ономе што Србија већ има, са специфичностима везаним за Републику Српску.

Република Српска 26.02.2021 | 13:41
Комитет: Закон о поријеклу имовине по узору на Србију

- Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је да ће ова странка финализовану верзију закона о испитивању поријекла имовине доставити свим парламентарним партијама у Републици Српској, коалиционим и опозиционим, како би се дошло до заједничког приједлога који би био упућен у Народну скупштину.

Додик је данас након сједнице Извршног комитета СНСД-а у Бањалуци рекао да се тај закон базира на ономе што Србија већ има, са специфичностима везаним за Републику Српску.

"Интенција је да се законски регулише ова област и интерес нам је да постигнемо што шири консензус прије расправе у Народној скупштини. Вјерујемо да ће партије размотрити документ и нама доставити своје мишљење о томе. Било би добро да у томе учествују и опозиционе политичка партије, чиме би стварили другачију амтосферу опште подршке за доношење овог закона", рекао је Додик новинарима.

Додик је нагласио да је СНСД спреман да на бази овог приједлога разговара и о рјешењима у самом закону, те да прихвати и оне приједлоге који одговорају самом циљу тог закона.

На сједници Извршног комитета били су и потпредсједници СНСД-а Жељка Цвијановић, Радован Вишковић, Небојша Радмановић и Игор Радојичић, те генерални секретар странке Лука Петровић.

Сједници су, између осталих, присуствовали чланови Извршног комитета СНСД-а Нада Тешановић, Денис Шулић, Славко Митровић и Зоран Тегелтија. 

(Срна)

Коментари / 35

Оставите коментар
Name

НТ

26.02.2021 13:01

Па шта је ово људи моји. Додик објединио све инститиције РС у комитет СНСД. Треба укинути Владу, министарства, комору, опозицију. С. Кореја

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН ДНС

26.02.2021 13:27

Касно Миле на Косово стиже. Миле много си битака до сада изгубио, али сада си изгубио рат. Не може ни НАТО да те спаси. Пуштен си низ воду.

Name

Милун

26.02.2021 14:07

Ово је највећа пљачка од настанка Реп.Српске,највећи криминал,за који се у Америци иде на ел.столицу.

Name

Ухх

26.02.2021 17:26

Хоце ли полозити рацун покојни градонацелник Бн? Који је на десетине милиона ЕУ оставио породици.

Name

Борац

26.02.2021 13:02

Сулиц цлан комитета. Дал це он своме сефу одузети све сто је незаконито стекао. Дал це лука своју хацијенду доказати,како је и од цијег новца направио. Мора и станове у Бг оправдати. Спрдацина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.02.2021 14:43

Тај комитет цине људи који су девастирали РС. Опљацкали и покрали цега су се дотакли.

Name

Милко

26.02.2021 16:03

Хоће, као што се успротивио Додику кад је блатио ону зену из ЦИК сто је удата за Босњака.

Name

Бањалукааа

26.02.2021 13:12

Нек доказе како ке од трактора досао до виле у београду...за остало не мора да доказује..сто није купио остало је покро..хехехехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

26.02.2021 13:13

Ко је СНСД да доноси законе о имовини, ово нема нигде да странка и појединац доносе законе. Он написао закон за себе,натерао папке да гласају и то је дрзава страсно и залосно у коме друству зивимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре БЛ

26.02.2021 14:07

Не доноси СНСД закон, него га само предлазе, а доноси га Народна скупстина. Информисите се мало прије коментарисања.

Name

@Ре БЛ

26.02.2021 14:47

Предлазем вама да се информисете о друству у коме зивите и о стварном свијету око нас. СНСД заиста сам писе и предлазе и доноси све законе. Раде то мимо свих процедура, здравог разума и закона; тако сто купују папке и дрзе против воље гласаца апсолутну вецину у Скупстини. Ко је Милорад Додик у политицком зивоту Српске? Нико. А ево га, писе цовјек закон и усвојице га сам. Купио је довољно папака да мозе да ради буквално ста зели.

Name

Зока

26.02.2021 16:29

Не брини,има их на хиљаде прије Додика који требају доказати одакле лимузине,станови,куће,пословни простори.Какве све шуше имају све то,а за њих се нит зна,нит чује шта.Али,ето опет она стара "ничија није до зоре сјала".Да почну излазити спискови свих оних који имају у породици,небитно на чије име,по пар станова,кућа,по Србији и др.државама ,и шта све не,изненадићеш се ко је све на списку.

Name

Борис

26.02.2021 13:13

Додик да сам себи скроји закон који би га осудио на робију и пљенидбу илегалне имовине ?????!!!!!! Нема шансе да ће тај закон ваљати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кале141

26.02.2021 13:13

Невјероватно ста овај ради,ово је узас невидјени:опозицијо разидјите се не брукајте се висе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОБИНСОН

26.02.2021 13:30

МОРА ДА ПРЕДЛАЗЕ,ПРИТИСНУТ СА СВИХ СТРАНА.ЈЕСТЕ ВИДЈЕЛИ КАКО ЈУЦЕ СТОЈИ ПОРЕД ДЗАФЕРОВИЦА И КОМСИЦА КО СВЕЦА,А ДОГОВСРА ОДЛАЗАК КОД ЕРДОГАНА СА КОМСИЦЕМ И ДЗАФЕРОВИЦЕМ.СИГУРНО ,НЕ НА ЊЕГОВУ ИНИЦИЈАТИВУ.ПРИТЕГНУТ ДА САРАДЈУЈЕ И НЕ РЕМЕТИ СТАЊЕ У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ.А О ПУТУ У НАТО НЕТРЕБА НИ КОМЕНТАРИСАТИ.СВЕ ЈЕ БИЛО ЈАСНО КАД ЈЕ СКИНУТА ТАБЛА РАДОВАНА КАРАДЗИЦА.КРЕНУЛО ПОНОВО,СВЕ ЈЕДНО ПОЈЕДНО ПОЛАКО ПОПУСТА.ВРАТИО СЕ НА ФАБРИЦКО ПОДЕСАВАЊЕ.

Name

Шојић младји

26.02.2021 13:20

Законо поријеклу имовине = Специјално тужилаштво РС Закон као закон не значи ништа ако је на врху судске власти "поткивач" и њему слични. А они који су покрали могу и отићи, преселе у Београд или негдје у европу и ријешен проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

26.02.2021 13:23

Ово је спрдање са људским мозговима и са достојанством једног нормалног цовјека. Па он це оправдати са овим законом све сто је отео од ове бједне дрзаве,људи се пате презивљавају а он легализује пљацку коју је направијо он и његово окрузење. Морамо се дици против овога изаци на улице и протестовати, сад је пресао линију, пороби це нас све. Људи који су се сналазили у овоме лудилу це морати доказивати одаке им бицикл,ауто,гараза,стан који су надоградили како је ко знао и умео, а они це своје лоповлуке вец некако покрити,имају фирме које приказују огромне добити из разлога прања новца нелегалног и покраденог од народа РС. Отпор тиранији мора се урадити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лико

26.02.2021 13:25

Лоповски комунисти.Црвени...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

26.02.2021 13:27

Значи да смо и де јуре и де факто Сјеверна Кореја кад нам ЦЕНТАРНИ КОМИТЕТ ЈЕДНЕ СТРАНКЕ ДОНОСИ ЗАКОНЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Виђу

26.02.2021 14:10

Је ли оно Радојичић вратио се заблудјели син.Препао се кад Драшко подноси кривичну пријаву за неплаћање комуналне накнаде због 150 билборда,због чишћења корита Црквене које је коштало ненормално много пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустрија

26.02.2021 14:18

Закон казе: дрзава мора да доказе да је несто нелегално стецено. У пракси је то немогуце. Засто не прво одузети па нек онда дотицни доказе да је све легално стекао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

26.02.2021 14:35

ПА ОНИ ЋЕ ТАЈ ЗАКОН ИЗГЛАСАТИ ДА СЕ РАЧУНА ОД 2021 ГОД. А ВЈЕРОВАТНО ЋЕ ПИТАТИ ОНОГ БОРЦА ИЗ ДОБОЈА ШТО ЖИВИ У ПРИКОЛИЦИ ЗА КОЊЕ ОТКУДА МУ ТА ПРИКОЛИЦА.

Name

Душан

26.02.2021 14:39

Свугдје у свијету власник некретнина доказује поријекло имовине путем пачених пореза на добит.Ако ниси полачао порез а имаш хацијенду она се одузима јер је стечена прљавим новцемНема измишљања топле воде....

Name

Искрено

26.02.2021 14:50

Лактаси, свака цаст на коментару. Све рецено овом лудом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РОБИНСОН

26.02.2021 15:28

ВОЗИО СЕ И МИЛО ДЈУКАНОВИЦ КО ЦАР ХАИЛ СЕЛАСИЈЕ,ПА ГДЈЕ ПОЛАКО ИДЕ.ДОСЛИ ДЈЕВЕРИ ПО СВОЈЕ.

Name

ТОЉАГА

26.02.2021 15:53

Све се то на вријеме разбацало по родбини ... изјео вук магарца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

26.02.2021 16:30

Из оног што сам ја разумио, када је у питању овај закон о поријеклу имовине, који је недавно усвојен у Србији, закључио сам да ово је чисти популизам и веома стетан закон за народ, пошто тајкуни држе паре у Холандији, Луксембургу, Швајцарској, на Кипру....тако да, они су вам досега, док народ, ко не успије да докаже поријекло имовине, држава му одузима 75 одсто имовине. Међу онима који не могу да докажу су нпр. трговци стоке, продавци на пијаци итд., који обично нити имају рачун, нити су у фискалном систему, нити полажу своје паре на рачун, тако да, они ће бити понајвише под ударом овог закона, док богаташи, који држе паре вани, као и нпр. дилери дроге, који пребацују новац у легалне токове, могу мирно да спавају. Овај закон ће нанијети много неправде обичном народу. уколико се и код нас усвоји. Ту је најспорнији управо тај дио, у коме држава може да одузме 75 одсто имовине, чак и ако имовина није стечена пљачком, шверцом дроге, изнудама, тероризмом итд., а не може да се докаже поријекло. Укратко, закон о шишању сиротиње. Ко нпр. копа, коси траву, оре и штеди дио новца годинама у банци, сад је најбоље вријеме да повуку своје новце и затворе рачун, пошто како објаснити држави нпр. да је то штедња од продаје сира и кајмака, кад нема рачуна на којем црно на бијело пише да је од тога, што значи да држава одмах такав случај класификује под малтене криминал, тако да испаде "сељак" малтене криминалац, док криминалци испадоше паметни, што имају пара да на разне начине извргну и избјегну овај закон и то само тако. Додик пожурује са овим законом, јер му очајно требају паре, да би и даље могао да нам дере и кожу са леђа, као и због тога што овај закон није пријетња за Додика и његове тајкуне, који "разбише" се од пљачке народних пара, јер им са или без овог закона, не може нико ништа, док је Додик на челу државе или док се не заваде са истим. Дакле, закон о одузимању пара од сиротиње. То је заправо овај и овакав закон о поријеклу имовине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дриугаувугла

26.02.2021 16:53

Ја имам само једно питање,има ли ико у овој је....опозицији да покрене овај народ те да се изадје на улицу.Па гоните се висе сви и три пм ,само трабуњате без везе а секта на целу са бизоном нам писа за врат и прица како само киса пада ,е тако они левате годинама овај намагарцени народ .Па докле висе ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МојнеГатиБо

26.02.2021 18:57

Нема и не смију !!! Само су јаки на језику а језик је у мокру могу лапрдат до миле воље.

Name

Страниx

26.02.2021 18:02

Ма Сјеверна Кореја је мала маца за Додикистан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

26.02.2021 19:44

Прање биографије, узурпатор је смислио како да превари народ да прикрије покрадено, провући ће се кроз неки закон и легализовати покрадено и оправдати опране паре, али мислим, готово је и његово, ничија није до зоре горела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

26.02.2021 19:56

Кад ће Дудук вратити икону што је украо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.02.2021 07:39

Дали му је комитет, у наследство оставио друг Тито?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

28.02.2021 09:48

Незнам какоцете испитат толку додикову имовину ил то неце нико нииспитиват

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

02.03.2021 15:15

Овај закон це вуци до избора и неце га усвојити. А и да га усвоји, као и све остале законе, неце постовати. Сви преступници, мањи или веци који бјезе од правде и правосуђа,слободно, чланством у СНСД-у и послушношћу, це бити амнестирани и застицени.

ОДГОВОРИТЕ