Брчко: Почиње евидентирање дјеце за упис у први разред

Одјељење за образовање Владе Брчко дистрикта позива родитеље чија дјеца до првог априла навршавају шест година да у основним школама изврше евидентирање дјеце за упис у први разред основне школе за школску 2021./2022. годину. Ова активност почиње  од  првог марта.

Босна и Херцеговина 26.02.2021 | 19:23
Брчко: Почиње евидентирање дјеце за упис у први разред

Као и сваке године Одјељење  за образовање спроводи активност евидентирања дјеце која су приспјела за упис у први разред основног образовања а ове  године ће то школе провести у времену од 01. до 12. марта.

“ Евидентирање се врши у школама  од 9 до 15 часова И родитељи су дужни да сами, без дјетета, оду у школу И дају податке о свом дјетету. При томе нису дужни донијети родни лист , јер ћемо га ми касније прибавити по службеној дужности. Важно је да родитељи у том периоду оду у школу , чијем уписном подручју припадају И да пријаве своју дјецу да су они школски обвезници. Ове године су школски обвезници она дјеца која до првог априла  наврше 6 година”,истакла је  Мара Маткић ,шеф Пододјељења за предшколско И основно образовање Брчко дистрикта.

Код евидентирања дјеце родитељи ће попунити и анкету на којем језику и писму ће њихово дијете започети образовање ” истакла је Маткић.

“Ове године смо додали  још једну рубрику која ће од родитеља захтијевати одговор  да ли је дијете похађало вртић, а ако није за такву дјецу ће ако дозволе епидемиолошки услови бити организована припремна настава”, каже Маткићева.

Одјељење за Образовање ће у наредном периоду формирати и комисије које ће вршити процјену спремности дјеце за  полазак у школу. Те комисије неће провјеравати знање дјетета него искључиво његове споспобности да започне наставни процес и када комисија изда такву потврду више неће бити ни једне препреке да се дијете упише у први разред. Комисију ће чинити психолог-педагог, логопед, дефектолог, доктор  и учитељ.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реал-ан

26.02.2021 20:05

Прво им крвна зрнца пребројте а кад заврсите с тим бице им и вријеме да се пакују за иностранство.

ОДГОВОРИТЕ