Најезда комараца формирала "торнадо" (ВИДЕО)

Снимак из Аргентине на којем се види како је гомила комараца формирала "торнадо" постао је виралан на друштвеним мрежама, док је грађане ухватила паника.

Свијет 27.02.2021 | 17:06
Најезда комараца формирала "торнадо" (ВИДЕО)

На снимку се чује шокирани моциклиста који говори: “Ово постаје све веће и веће, никад нисам видио нешто овако слично”. Ова пијавица узрок је најезде комараца који у посљедње вријеме “тероришу” регију Буенос Ајрес у Аргентини.

Хуан Хосе Гарсиа, истраживач из Центра за паразитолошке и векторске студије (ЦЕПАВЕ) рекао је локалним медијима да су обилне кише узроковале поплаве те су се направиле велике локве стајаће воде у којима женке комараца полажу јаја.

Додао је да то често резултира огромним бројем инсеката који “нападају градове”.

Упркос огромном броју инсеката, Гарсиа је рекао да они не представљају претњу људима, али имају потенцијал да ометају пољопривредне активности.

С обзиром на то, рекао је да за сад није потребно предузимати никакве радње за решавање великог броја инсеката, већ би људи требало само да пазе сљедећих 15 дана. Након тог временског раздобља, инсекти би требало да почну да одумиру.

Упркос његовим савјетима, многи су мјештани позвали власти да ријеше проблем “летећих штеточина”, преноси 24сата.хр.

Управа за зоонозу општине Пинамар одговорила је на захтјеве, тврдећи да би фумигација била недјелотворна, јер би убила само мали дио популације комараца на том подручју.

Портпарол Управе рекао је како фумигација са собом носи ризик од уношења отровних хемикалија у прехрамбени ланац те да се она ради само у екстремним случајевима када постоји стварна пријетња општем здрављу.

Мјештани се савјетују да користе средство против инсеката, да осигурају да им прозори имају квалитетне мреже против комараца те да базене (или друге изворе воде) држе покривенима све док се не користе.

(Телеграф) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ратник

27.02.2021 16:23

Нисам теоретичар завере али све што је описано у Откровењу се догађа,тачно редоследом како је написано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола озрен

27.02.2021 19:45

Тацно тако.

Name

Хм

28.02.2021 08:35

Па зато сто глобалисти раде по библији и праве пландемонију...

ОДГОВОРИТЕ