Одређен притвор једном од вођа навијача Партизана

Први основни суд у Београду одредио је данас притвор до 30 дана једном од вођа Партизанове навијачке групе "Алкатраз" Дамјану Шобићу (38) осумњиченом за недозвољено држање оружја.

Србија 27.02.2021 | 17:25
Одређен притвор једном од вођа навијача Партизана

Притвор му је одређен на приједлог тужилаштва због оапсности да ће у кратком року поновити кривично дјело, прецизирала је за Тањуг портпарол суда Бојана Станковић.

Шобић је претходно избјегао саслушање у Првом основном јавном тужилаштву наводећи да се не осјећа добро и да није у стању да изнесе своју одбрану, па је његово саслушање одложено.

Он је више пута осуђиван, а већ два пута због истог кривичног дјела за које је и сада осумњичен, речено је Тањугу у том тужилаштву.

То је недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Шобић ће бити саслушан у даљем току поступка.

Он је у петак ухапшен пошто је полиција у стану који користи у београдској општини Палилула пронашла пиштољ и 13 комада муниције.

Медији су пренијели и да му је полиција уз помоћ Паркинг сервиса, извезла из гараже неколико аутомобила ради провјера.

Шобић је и у јулу 2017. године осуђен на годину и по дана затвора због недозвољеног држања и ношења пиштоља, на основу споразума о признању кривице који је заључио са Вишим јавним тужилаштвом у Београду.

Тада му је 19. јуна 2017. године у Венизелосовој улици у рутинској контроли Интервнентне јединице МУП-а пронађен пиштољ "глок" и 12 метака.

Привођен је и раније због учешћа у навијачким нередима.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар