Нове мјере у Црној Гори: Закључава се неколико градова

Комисија за заштиту становништва од ковид-19, а на приједлог Института за јавно здравље, усвојила је данас нове мјере, према којима ће бити закључано више градова у Црној Гори, међу којима су и Подгорица, Цетиње и Херцег Нови.

Регион 28.02.2021 | 23:49
Нове мјере у Црној Гори: Закључава се неколико градова

Како је саопштено из црногорског Министарства здравља, мјере ступају на снагу од уторка, 2. марта, а поред мјера које настављају да важе у општинама Будва и Тиват, забрањује се излазак грађанима и са територије општина Подгорица, Цетиње, Улцињ, Херцег Нови, Никшић и Плужине, преносе Вијести.

Овим мјерама изузети су они грађани који градове напуштају због обављања редовних радних задатака, а на основу потврде послодавца, одлазе на лијечење уз медицинску документацију или његују особе које усљед болести, стања или посљедица повреда не могу саме о себи да брину.

Изузети су и студенти који путују од мјеста пребивалишта до сједишта установе високог образовања, а на основу потврде те установе, односно уредно попуњеног и овјереног индекса.

Забрањен је и рад угоститељских објеката у Подгорици, Цетињу и општинама Никшић, Херцег Нови, Котор, Улцињ и Плужине.

Ова мјера ступа на снагу од сутра, 1.марта, а важиће до 10. марта.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јоксим

01.03.2021 02:32

Знаци,цовјек који иде на посао не мозе сирити заразу,а онда кад додје куци и хоце да иде напоље с дјецом,онда сири заразу...Е памети,ал си скупа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћук

01.03.2021 07:17

Видиш здрав чоек увијек нешто научи