Србија у првом, БиХ у шестом шеширу за ЕВРОБАСКЕТ

Србија ће бити у првом шеширу на жријебу за Европско првенство у кошарци, који ће бити одржан 29. априла, док ће БиХ бити у шестом шеширу.

Кошарка 06.03.2021 | 20:25
Србија у првом, БиХ у шестом шеширу за ЕВРОБАСКЕТ

Према објављеном саставу шешира пред жријеб, Србија ће бити у најквалитетнијој групи и у првој фази такмичења неће моћи да се састане са Шпанијом, Француском и Грчком.

У другом шеширу су Литванија, Русија, Италија и Чешка, у трећем Пољска, Хрватска, Турска и Словенија, у четвртом Њемачка, Украјина, Финска и Грузија, у петом Белгија, Мађарска, Израел и Велика Британија, док ће у шестом шеширу бити БиХ, Холандија, Естонија и Бугарска, преносе београдски медији.

Репрезентације ће бити подијељене у четири групе са по шест репрезентација, а пласман даље избориће по четири првопласиране из сваке групе.

Евробаскет ће заједно организовати Њамачка, Грузија, Чешка и Италија, утакмице прве фазе играће се у Прагу, Тбилисију, Милану и Келну, док ће домаћин нокаут фазе бити Берлин.

(Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЕП

06.03.2021 21:32

Најквалитетнији европски кошаркаши сви одреда играју у НБА, а ЕП се организује у априлу у сред сезоне, шта је са мозгом?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта рећи

06.03.2021 21:56

Одлична прилика да кошаркаши који играју у Европи добију прилику и да откријемо нове играче који ће заиграти у НБА.

Name

Јоксим

06.03.2021 22:09

Ре еп:ниси добро процитао,зријеб је у априлу.Али мени нису јасне ове одлуке о европским и свјетским првенствима у висе земаља.Та такмицења губе сваку драз,јер био сам од 2000.-2010.на два европска и једном свјетском првенству,и знам ста знаци тај мјесец дана такмицења у једној дрзави,буквално је све подредјено томе.Ово сад губи сваку смисао.,то висе није то...

Name

Дуле

06.03.2021 22:21

Жријеб је у априлу?