Ово је успјех цијеле нације, један циљ је остварен!

Након уприличеног дочека у Београду гдје га је испред ресторана "Новак" дочекало неколико стотина присталица, Новак Ђоковић је гостовао у "Дневнику" РТС-а.

Тенис 08.03.2021 | 20:53
Ово је успјех цијеле нације, један циљ је остварен!

Разлог, наравно, обарање рекорда по броју недјеља на врху АТП листе, гдје је сада са 311. седмица Србин најбољи икада по том параметру.

"Ово је успех читаве нације. Јутрос сам кренуо са својим дневним рутинама. Знао сам да је посебан дан, али нисам имао осећај колико је све значајно док нисам кренуо да добијам позиве и поруке. Имам и даље велику мотивацију да наставим да бележим врхунске резултате. Тек ћу за неколико година да схватим колики је ово успех", рекао је Новак.

Још једном је поновио да је ово остварење дијела његових дјечачких снова.

"Када сам имао седам година сањао сам да ћу освојити Вимблдон и бити најбољи на свету. Заљубио сам се у тенис, а покушавам с истом љубављу и страшћу да играм и данас. Годинама сам радио да будем ту где јесам. Ако бих рекао да нисам размишљао о том рекорду лагао бих. Два највећа сна сваког тенисера су да освоји највише гренд слемова и да буде највише на првом мјесту. Једно сам остварио, сада радимо на другом циљу".

Приоритет ће добити предстојеће Олимпијске игре у Токију.

"Ове године најважније су поред гренд слемова Олимпијске игре. Сваки спортиста осећа посебну част да представља своју земљу. Олимпијске игре су на сваке четири године. Најјаче емоције осећао сам играјући за репрезентацију. У томе уживам и то ћу сутра препричавати својој деци".

Како је истакао, у данима пандемије му највише недостаје публика.

"Недостаје ми публика. Сабласно је, морам да признам да ми у овој фази каријере то не прија. Публика је нешто што ми даје подстрек и мотивацију. Имао сам проблема крајем прошле сезоне са недостатком мотивације јер сам играо пред празним трибинама. Ова сезона је одлично почело. Играо сам пред публиком у Мелбурну. У Европи ћемо морати да се прилагођавамо мерама, сви се надамо да је то привремено".

Поново ће се активирати "Србија опен", а Новак је најавио да ће довести највећа имена свјетског тениса.

"Након 10 година имаћемо поново турнир у категорији 250... Надам се да ће се неке ствари смирити да се врати публика бар у неком капацитету. Већ имамо потврђена велика имена, не смем да их откривам за сада, али ускоро ћемо и о томе. Биће то тенисери из самог светског врха. Надам се да ће Србија уживати квалитетном тенису", рекао је Новак Ђоковић.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар