Нови трипл-дабл Јокића – Денвер "пао" у завршници

Српски центар Никола Јокић одиграо је још једну фантастичну партију и уписао нови трипл-дабл, 11. у сезони.

Кошарка 22.03.2021 | 07:27
Нови трипл-дабл Јокића – Денвер "пао" у завршници

Денвер Нагетси су ипак поражени код куће од Њу Орлеанс Пеликанса резултатом 113:108.

Јокић је уписао 29 поена (10/15 за два, 3/4 за три), 11 асистенција, 10 скокова и по украдену лопту и блокаду, за 34 минута на паркету.

Добро су кренули Нагетси, иако је Никола Јокић лоше ушао у меч. У свом стилу, ушао је слабо и није шутирао ка кошу, али је асистирао саиграчима и расположени су били Портер и Бартон.

Денвер је одржавао предност, али се Јокић мучио са Стивеном Адамсом на скоку јер је центар са Новог Зеланда скупљао офанзивне скокове као од шале. Јокић је за шест минута направио два фаула и то је значило да мора на клупу, иако није шутнуо ниједном ка кошу.

Без Јокића, са резервама и Марејем, Денвер је играо веома лоше и Пеликанси су преокренули. Убацили су чак 36 поена у другој четвртини, а одбрана Денвера није постојала.

Јокић се вратио и одиграо последњих 7 минута првог полувремена. Убацио је четири поена уз шут из игре 2/4 и имао је 3 скока и 5 асистенција на полувремену. Такође је имао и три изгубљене лопте.

Пеликанси су на полувремену имали седам поена разлике.

окић је играо фантастично у трећој четвртини. Убацио је 14 поена, ухватио пет скокова и поделио четири асистенције за 12 минута у трећој деоници.

Испратили су га и Милсап и Бартон, као и Мареј, па је све ишло по Денвер како треба. Ипак, и поред сјајне треће четвртине Јокића, Пеликанси су одржали предност и пред последњу деоницу су имали +3.

Јокић је одморио првих пет минута последње четвртине и чим се вратио у игру уписао је 10. асистенцију за 38. дабл-дабл ове сезоне.

Кренуо је са двојкама и тројкама и на пет минута до краја је својим поенима преокренуо и донео предност Денверу.

Јокић је био расположен у завршници, погађао је и асистирао, али су Зајон Вилијамсон и Брендон Инграм преломили утакмицу.

Зајон је неколико пута закуцао, Инграм два пута погодио уз фаул.

Милсап је промашио једно од два бацања на 47 секунди до краја, па је Инграм поново погодио уз фаул и донео +4 свом тиму. Јокић и Мареј су у последњем нападу Денвера промашили по шут за три поена и лопту је узео Харт, а Мареј је направио неспортски фаул и све је било решено.

Пеликанси су у пенал завршници решили меч.

Најбољи на мечу били су управо Зајон Вилијамсон и Брендон Инграм. Обојица су убацила по 30 поена.

Александер-Вокер, који је у прву петорку ушао због повреде Лонза Бола, убацио је 20 поена. Стивен Адамс је био одличан са 13 скокова, од чега чак 7 у нападу. Харт је имао 12 поена, 9 скокова и 6 асистенција.

Код Денвера је Мареј убацио 23 поена (9/16 из игре), Портер је додао 17 (7/14 из игре), а Бартон 16 поена (7/19 из игре).

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар