Млади фудбалери БиХ освојили бод у Подгорици

Млади фудбалери БиХ су у гостима у Подгорици одиграли са Црном Гором 2:2 на старту новог циклуса квалификација за Европско првенство.

Фудбал 29.03.2021 | 20:58
Млади фудбалери БиХ освојили бод у Подгорици

Сви голови постигнути су у другом полувремену, од којих два аутогола.

Повела је БиХ када је лопта закачила црногорског репрезентативца Николу Крстовића, фудбалера "Црвене звезде", и завршила у мрежи у 49. минуту за 0:1.

Међутим, радост младих репрезентативаца БиХ трајала је свега седам минута, пошто је на другој страни лопта на путу ка голу закачила фудбалера "Осијека" Адриана Баришића за 1:1.

Само два минута касније поново је повела БиХ поготком Ивана Башића, фудбалера "Зрињског", који се сјајно снашао у шеснаестерцу Црногораца и смјестио лопту у гол.

Изједначење је репрезентацији Црне Горе у 68. минуту донио фудбалер "Будућности" Андрија Ражнатовић, који је пребацио лопту преко голмана БиХ Азура Аљкановића, који није био добро постављен.

Било је још прилика на обје стране да евентуално један од ова два тима дође до сва три бода.

Обећавајући почетак квалификација за младу репрезентацију БиХ, коју са клупе предводи Слободан Старчевић, након освајања бода на старту.

Црнорска млада репрезентација ће у квалификацијама хтјети да избјегне сценарио сличан прошлом циклусу, кад су у својој групи били посљедњи, иза чак Фарских острва и Казахстана.

Младој репрезентацији БиХ у претходном циклусу за два бода измакао је плејоф за Европско првенство, пошто су испред њих на крају били Белгија и Њемачка.

Осим Црне Горе, ривали ће им још бити фаворити Италија и Шведска, те Република Ирска и Луксембург.

(Срна Фото: Вијести.ме)

Коментари / 0

Оставите коментар