Митровић донио побједу Србији у Бакуу

- Головима Александра Митровића, Србија је забиљежила другу побједу у квалификацијама за Свјетско првенство, прву у гостима и то над Азербејџаном од 2:1.

Фудбал 30.03.2021 | 21:10
Митровић донио побједу Србији у Бакуу

Србија је показала од старта, па и читавим током првог полувремена да је боља и квалитетнија, а резултат такве игре је и гол у 16. минуту, када је капитен Душан Тадић асистирао Александру Митровићу за вођство "Орлова".

Митровићу је то четврти гол у три утакмице ових квалификација, а 40. укупно на 64 утакмице у дресу Србије.

Имао је српски нападач још једну прилику у 38. минуту, али је слабо шутирао главом.

Прије тога су први пут запријетили и Азербејџанци, када је Али Горбани дошао до лопте на око 25 метара од гола и шутирао, али је Предраг Рајковић скренуо лопту у корнер.

Прву прилику у наставку су имали домаћини, преко Анатолија Нуријева, који је одлично истрчао контру, али је био преспор, оклијевао је, па је један од играча Србије успио да изблокира његов покушај.

У 59. минуту Филип Костић је неспретно скривио једанаестерац, који је у 1:1 претворио Емин Махмудов, над којим је и направљен прекршај.

Доста боље су Азери играли у другом полувремену и заслужено су стигли до изједначења.

Мијењали су након гола домаћина обојица селектора, да би прву сљедећу прилику имала Србија, опет преко Митровића, али је голман Магомедалијев његов ударац лако одбранио у 75. минуту.

Ново вођство Србији у 81. минуту донио је Митровић, који је постигао прелијеп гол на асистенцију Сергеја Милинковића-Савића.

Пет голова у прве три утакмице квалификација за популарног Митро-гола, који већ сад истиче кандидатуру за најбољег стријелца квалификација, а овај други му је био 41. на 64 наступа у дресу Србије.

Прилика до краја више није било, па је Србија са овим тријумфом прва на табели А групе са седам бодова из три кола - двије побједе и реми и чека да види шта ће вечерас у Луксембургу урадити Португал.

У другој утакмици играној у истом термину, Кипар је направио изненађење савладавши Словенију са 1:0, поготком Јоаниса Питаса у 42. минуту.

Словенци јесу побиједили Хрватску, али су данас били прилично блиједи, Кипрани су били бољи, имали шанси да нанесу Словенцима и убједљивији пораз, али је на крају остало минималних 1:0.

Квалификације за СП:

Азербејџан - Србија 1:2
Кипар - Словенија 1:0

(Срна Фото: ФСС)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јаффа

30.03.2021 22:10

Пикси је Цар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кун'-фу Панда

31.03.2021 06:07

Идемоооо Србијаааа....

ОДГОВОРИТЕ