Никола Јокић: Радим оно за шта сам плаћен

Српски центар Никола Јокић изнео је утиске после победе над Сан Антонио Спарсима.

Кошарка 10.04.2021 | 10:16
Никола Јокић: Радим оно за шта сам плаћен

То је била осма узастопна победа Денвера, који је остварио трећи везани тријумф без Џамала Мареја и седми од како је стигао Ерон Гордон.

Јокић је био сјајан, пошто је уписао 13. трипл-дабл у сезони – 26 поена, 13 скокова и 14 асистенција.

"Играмо у нашем стилу. Не размишљамо толико унапред, не размишљамо о утакмицама које следе, већ само о једној утакмици – следећој. И о свакој следећој размишљамо као о утакмици сезоне. Фокусирани смо и тако размишљамо тренутно", каже Јокић.

Изгубљене лопте поново су биле проблем.

"Имали смо неколико пута серије изгубљених лопти током утакмице. Ја сам имао највише и никада не желимо то. Имао сам неколико изгубљених у контри и брзим нападима".

Пред крај утакмице Јокића су удвојили. Тражио је лопту од Монте Мориса, који му је на крају није додао, већ је отишао на улаз и погодио.

"Није само Монте одиграо добро, али је био одличан. На прошлој утакмици је чак закуцао. На овој је добар био и Вил Бартон, који је често ишао на улаз. Монте их је сада преварио када је хтео да дода мени, па финтирао и ушао унутра. Био је веома важан вечерас, постигао је 21 поен и није промашио за три".

"Вол Стрит Журнал" похвалио је Јокића и Денвер Нагетсе у новом чланку.

"Шта да им кажем, ја сам радим посао за који сам плаћен. Покушавам да радим то на најбољи могући начин. Људи примећују да нешто добро радим и то је то", јасан је Јокић.

"Морамо да будемо више фокусирани. Када је густо, када нам треба кош, морамо боље", укратко је Јокић прокоментарисао утакмицу на српском, на питање нашег новинара.

Последњих десет секунди као да је време успорило, рекао је Мајк Мелоун.

"Очекивао сам тајм-аут, али га није било. То је на крају био добар потез што га није било, пошто су се они испромашивали на крају".

Ово је била као плеј-оф утакмица.

"Значи нам то много. Победили смо Финикс две заредом, па сада Сан Антонио... Одбрана је била веома добра вечерас, посебно на шуту за три поена. Добро смо одрадили посао у сваком сегменту".

Последње питање на конференцији поставио је поново српски новинар, па је Јокић одговорио на српском.

"За нас нема лаких утакмица, то не постоји за нас. Кад уђемо тако у утакмицу, ми одмах губимо 20, 30 разлике, тако да то више не постоји. Не потцењујем ниједног противника, где год он био на табели. Што се тиче суђења, немам коментар", закључио је Јокић.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар