Кристалима до равнотеже душе и тијела

У Бијељини живи и ради једини кристалотерапеут у читавој БиХ. Њено име је Александра Госпавић, чак је и мастер у овој области. За кристале се заинтересовала прије десетак година и почела да истражује њихове исцјелитељске моћи, што и данас чини. Каже да је моћ кристала велика и да људи не схватају у довољној мјери колико кристали утичу на нас. 

Здравље 11.04.2021 | 10:58
Кристалима до равнотеже душе и тијела

Од легендарно изгубљеног града Атлантиде, преко древних Маја, цивилизација Далеког истока, Индије... кристали и драго камење су кориштени у ритуалима као помагало у унапређењу здравља. Најприје је примијећено да животиње у неком временском периоду леже на одређеној врсти камена, обично када се не осјећају добро. 

Кристали се састоје од минерала за које знамо да су нашем тијелу потребни за одржавање равнотеже.

“Наше тијело има биомагнетни омотач, односно ауру, која има своју фреквенцију, као и кристали. У корелацији, кристали вибрирају са нашом ауром. У тијелу постоји седам енергетских центара, од којих сваки има одређену фреквенцију, као и кристал. Са одређеним енергетским центром, кристал вибрира”, појашњава дјеловање кристала Александра Госпавић, кристалотерапеут.

Велики поборник кориштења кристала био је и Никола Тесла. Кристали се понашају као водичи енергије, балансирају фреквенцију тијела.

“Ти енергетски центри нам се често поремете усљед електромагнетних зрачења, стреса, разних фактора...То се дешава прво на ауричном нивоу. Кристали помажу својом фреквенцијом да се енергија тог центра избалансира, јер кад је центар у дисбалансу наступа физичка болест. Кристали дјелују прије него што дође до спуштања на физичко тијело”, наводи ејдини кристалотерапеут у БиХ.

Сваки од седам центара управља одређеним физичким, менталним и духовним аспектима нашег бића. Ако не раде у правилној фреквенцији, ако постоји неуравнотеженост и нехармоничност у само једној од њих, то утиче на рад и блокаду енергије у свима осталим. То се најприје провјерава, кристалним виском.

“Висак показује одређени смјер, помоћу кога ми знамо је ли центар у реду или није. Уколико не ради никако, то значи да је центар блокиран. Сваки од смјерова, који може бити и супротан, има своје значење”, каже Александра.

Стрес и страхови су најчешћи проблеми са којима се људи јављају Александри. Због тога је потребан и пажљив разговор са клијентом, а онда сваки кристал има другачије дјеловање. Црвени, жути и наранчасти производе енергију. Плави и тиркизни кристали исцјељују, а кристали боје лаванде и љубичасти умирују.

Сама техника ређања кристала разликује се од терапеута до терапеута. Неки од њих ће радити по интуицији, неки ће користити висак да би одредили положај на тијелу на који је потребно поставити одговарајући кристал, док ће се трећи приклонити традиционалним шемама.

“Сваки енергетски центар има енергију која вибрира енергијом одређеног кристала. Кад поставимо кристале, чекамо да одраде своје. То траје од пола сата до 45 минута, све зависи у каквом су стању енергетски центри. Третман је јако пријатан, осјећа се вибрација кристала” истиче Госпавић.

Свака неуравнотеженост било на емотивном, физичком, менталном или духовном нивоу одражава се на цијели наш организам, а снага кристала и драгог камења даје могућност да се све неравнотеже поновно доведу у склад. Кристале ћемо користити и превентивно јер посједују најјача превентивна својства од свих љековитих средстава и то без нуспојава. Александра је однедавно је почела и са употребом тзв. “Бахових есенција” у терапијама.

“Јако су повезане те двије области. `Бахове есенције` су биљне капи које такође имају своју фреквенцију, као и кристали и када се те двије методе комбинују, брже се стиже до резултата”, појашњава једини кристалотерапеут у БиХ.

Кристали посједују "искуство", а имају и "сјећање". На тај начин преносе енергетске поруке из спољашности ка унутра и обрнуто. Тим особинама утичу на биолошке системе у својој близини, па наравно и на човјека. Дјеловање кристала зависи од тога у којој мјери су биолошки системи способни те сигнале, енергије, информације препознати, детектовати и употријебити.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Горски

11.04.2021 09:39

Требају ли вауцери за ово лијецење?

ОДГОВОРИТЕ