Кина је погоршала пандемију кријући податке!

Кинески неуспех да обезбеди приступ глобалним здравственим стручњацима учинио је пандемију корона вируса гором него што је морала да буде, изјавио је данас амерички државни секретар Ентони Блинкен.

Свијет 12.04.2021 | 07:34
Кина је погоршала пандемију кријући податке!

Кина није дала приступ међународним стручњацима нити је размењивала информације у реалном времену како би обезбедила истинску транспарентност, рекао је Блинкен за Ен-Би-Си.

- Као резултат, вирус је измакао контроли брже и, мислим, са много јачим резултатима него што би могао иначе - рекао је Блинкен.

Додао је да овакви догађаји указују на потребу за јачим глобалним системом здравствене заштите како би се осигурало да се то више не понови, пренео је Ројтерс.

- Реформе морају да укључују посвећеност транспарентности, размени информација и приступу стручњака и Кина у томе мора да игра улогу - додао је.

Блинкен је рекао да је важно доћи до јаснијег објашњења почетка пандемије.

- То морамо да урадимо прецизно како бисмо у потпуности разумели шта се догодило, како бисмо имали најбољи могући начин да спречимо да се то понови - рекао је он.

Оштре речи највишег америчког дипломате уследиле су после критика других чланова администрације председника САД Џозефа Бајдена због недостатка транспарентности Пекинга у кључним раним данима пандемије, додаје Ројтерс.

(Тањуг)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ПЛАНдемија

12.04.2021 05:45

Кини је корона вирус подметнут да би се срушила њена економија. Али Кинези су били паметни и мудри, за пар мјесеци су се ријешили тога па је ЗАПАД сада бијесан и огорчен...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за овог Фацебоок стручњака

12.04.2021 06:46

Е јеси паметан. Ријешио си мистерију. Знаш ли мпжда ко је убио Кенедија?

Name

Ре

12.04.2021 07:46

Ово је закључак на бази познатих података које су дали Кинези. Зашто би рушили фирме у Кини са својом производњом

Name

Туга

12.04.2021 10:45

Стварно зар има јос оваквих мозгова који овако размисљају и бране несто сто се неце моци одбранити.Тебе би ја пландемио прогласио за главног кривца цијеле ове ситуације која је унистила свијет.Стварно скрати себи муке и уби се док та болест није на некога пресла бице гора од короне

Name

Зага

12.04.2021 06:49

Прави се јавио да критикује Кину, не због Короне, него због економског раста у Кини! Умјесто да поцисте своје двористе, они својим њускама зеле роварити тудја! Е, па, то неце да мозе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАНДА БЈЕЛОСВЕТСКА

12.04.2021 07:26

Кинески биолошки лабораториј у Wухану у власништву је Глаxоа! Који случајно посједује Пфизер! (онај који производи цјепиво!) Чиме управљају финанције Блацк Роцка. Који случајно управља финанцијама твртке Опен Фоундатион (Сорос Фоундатион!) Која случајно служи француској АXА-и! И случајно су власник њемачке твртке Wинтертхур. Која је случајно изградила кинески лабораториј у Wухану! Случајно га је купио њемачки Аллианз, а Вангуард има као дионичара. Дионичар Блацк Роцка који контролира средишње банке и управља приближно једном трећином глобалног инвестицијског капитала. Који је, иначе, главни дионичар Мицрософта, у власништву Билла Гатеса који је случајно дионичар ПФИЗЕР-а (који продаје чудесно цјепиво) и тренутно је први спонзор СЗО-а! Банда бјелосвјетска само нема нешто нашег Милорада. Ил је он дионичар код браће Руса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.04.2021 10:47

Све истина од А до С

Name

Ђуро

12.04.2021 15:22

Нетачно, Лаб је изградила Француска као заједничко улагање али послије отварања Кинези су их испалили и нису дозволили приступ, само фризиране извјештаје слали.

Name

Кинески

12.04.2021 14:38

Народ це срусити комунизам и демократизирати се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

12.04.2021 14:40

Ови што говоре да нема вируса, на неким другим чланцима, одједном овдје рекоше да га има. Само је проблем изгледа, што је кривац за ово Кина, а није ствар у вирусу. Да је "изашао" из САД, сви би овдје у региону, вјеровали у вирус. Значи, у томе је "квака". Исто као онај авион у Ирану, што је оборен. Овдје се САД прогласио за кривца одмах, када "изађе" снимак и признање Ирана. Шта ће још све "изаћи", али онда "пада у воду", све оно што је "испирањем мозга", "усађено" овом народу, од 1990. године. Е то ја најтеже, признати да си вјеровао у глупости и лажи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да, и засто

12.04.2021 16:18

Ирански резим није дао оставку послије срусеног цивилног авиона, кад су толико смотани, засто ми Срби нисмо протестовали, тразили оставку и хапсења? Ево, сами се себи подсмијавамо.