Социјални радници подигли пријаву против Вељаче због коментара на Фејсбуку!

Адвокатска канцеларија из Загреба наводно поднела је пријаву државном правосуђу против Јелене Вељаче, у којој је наводно терете за кривично дело против јавног реда - јавним подстицањем на насиље и мржњу, описану као кажњиву по члану 325. ставка 1. Казненог закона, саопштила је Хрватска комора социјалних радника, наводе хрватски медији.

Забава 13.04.2021 | 21:36
Социјални радници подигли пријаву против Вељаче због коментара на Фејсбуку!

Кажу да је "неколико дана уназад међу социјалним радницима спонтано покренута иницијатива за наводно подношење пријаве против Вељаче и Јањић Меданчић" поводом њихове наводне преписке о смрти двогодишње девојчице Никол која је преминула у болници након повреда које јој је нанела мајка.

У Комори истичу да су се “масовно прикључили социјални радници, психолози, правници, социјални педагози. У понедељак, када је крвична пријава поднесена, адвокатску пуномоћ за заступање предало је 169 стручних припадника центра, а очекује се да ће се пријави придружити још неколико стотина социјалних радника, психолога и правника радника центара.

Хрватска комора социјалних радника подржава иницијативу свих стручних радника центара који учествују и позива и остале струковне коморе да искажу своју подршку”, наводе у саопштењу које у име Управног одбора Хрватске коморе социјалних радника потписује Антун Илијаш.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2021-04-13/04132021093233.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="742" />

Хрватски "Индеx" наводи да из кратког саопштења није најјасније који је тачно разлог подизања пријаве. Јелена Вељача у више наврата последњих дана је, након трагичне смрти девојчице Никол у болници у Клаићевој, дошла у сукоб са социјалним радницима.

Поводом случаја се на друштвеним мрежама се ширила наводна Фејсбук преписка у којој су учествовале Наташа Јањић и Јелена Вељача. Иако из скриншота који се делио није јасно која је тема у питању, Вељача наводно пише у коментару "крв им је*ем ухљебарску".

(курир.рс/Индеx.хр Фото: принтсцреен)

Коментари / 0

Оставите коментар