Од вируса корона преминуо теоретичар завјере

Популарни норвешки теоретичар завере Ханс Гардер (60), који је негирао да је коронавирус опасан, преминуо је управо од ковида 19.

Свијет 15.04.2021 | 13:13
Од вируса корона преминуо теоретичар завјере

Гардер је преминуо 6. априла, а према прелиминарном извештају са аутопсије, утврђено је да је био заражен короном. Како преносе локални медији, само неколико дана пре смрти организовао је илегално окупљање у Грану, педесетак километара северно од Осла.

Најмање 12 људи који су присуствовали овим окупљањима такође су заражени, а полиција утврђује тачан број учесника.

"Шта је разлог да се уводе овакве мере како би се спречила инфекција која је слична прехлади или грипу? Да ли тиме желе да закамуфлирају да се корона не преноси са човека на човека?", писао је Гардер на Фејсбуку.

Сумња се да је имао симптоме коронавируса око две недеље пред смрт, а Дагбладет наводи да га је породица храбрила да иде код лекара, али је он то одбијао.

(Блиц)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Ахахаха

15.04.2021 13:40

полако це и ови коментатори теоретицари код нас такодје заврсит, мада некад и посумњам да це их Цорона снац посто такви друго и ниста нераде него сједе за монитором даби оставили који коментар а састране се понекад и у кењају од страха дал их мозда ипак неце закацит Цорона

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ти јадо?

15.04.2021 15:39

Путујем по ЕУ, 3, 4 пута мјесецно, послом...јос од поцетка тог цега се ти бојис! Ниста буразеру! Нисам тај, како ти зовес теоретицар вец сам нормалан са нормалним размисљањем! Ниси у праву! Прије бих рекао да ти сједис у неком подруму и плацес, ста це бити сутра! Јадан си! Иди прими вакцину у Србију и мани се размисљања о завјерама! Ја је нецу, остављам је теби! Поз. П.С. Јањетина би добра неки дан кад сам налетио доле до Бањалуке.

Name

Андриц

15.04.2021 16:25

Цуо сам за велики број људи који су вјеровали у корону, носили маске и бојали се. На крају су оболили од короне.

Name

Ето

15.04.2021 16:25

Видис паметан си ти кад хоцес. Кад нецес да будес паметан, онда се правис будалом, а други и друго су ти увецавајуце социво за то.

Name

профy54

15.04.2021 18:28

ре А ти јадо Ни сам не знас колико си глуп!

Name

Ре ахаха

15.04.2021 21:52

У праву си ,знам их ја неколико таквих не излазе из свог брлога

Name

Гиле

15.04.2021 14:17

Ипак, многи то схвате на тежи начин. Знам и за многе случајеве овдје. Нису вјеровали док нису осјетили на својој кожи. Међутим, за многе је тад било касно. Пријатељ, са посла, имао 42 године, без пратећих болести, никад није хтио маску ставити. Наљутио би се кад га опоменеш. Говорио да је све то глупост, измишљотина, превара, обична грипа... Пред крај прошле године, заразио се, завршио у болници. Тад је имао само једну жељу и говорио: ''Само да ово преживим''. Нажалост, није се извукао. Нек' му је покој души. У памет се људи, није шала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЛАНдемија

15.04.2021 15:54

А ви који вјерујете у корону, мислите да нећете оболити од короне ако вјерујете у њу?! А ха ха ха ха....

Name

Ре ПЛАНдемија

15.04.2021 18:21

Не знам шта ти је смијешно!? Уопште није шаљива тема, То довољно говори о теби. И није поента у томе да ли неко вјерује или не вјерује у корону, да ли ће се неко разболити или неће. Поента је да је она ту, да постоји, да узима велики број живота. Велики број тих људских живота би се спасио да су људи вјеровали у постојање и начине преношења. Одговорније би се понашали и према себи, и према другима. То свакако не би зауставило болест. Била би присутна, али у мањем обиму. Било би и даље фаталних исхода, али дефинитивно мање. Понашање и став као да се ништа не дешава је неодговорно, нељуски, саможиво, Можеш се ти упињати из петних жила да докажеш недоказиво. Ниједан аргумет немаш. Ако знаш шта је аргумент. Стварност те демантује сваки дан.

Name

Ре

15.04.2021 18:46

Маска штити друге особе од вас, зауставља капљице и ситне честице који избацујете док причате, касљете, кисете... Кад би сви носили маске док смо у блиском контакту у затвореним просторима значајно мање би заразавали једни друге

Name

ре ПЛАНдемија

15.04.2021 19:09

Цовид-19 је на срећу изљечива болест за већину са малом смртношћу док је твоја болест много озбиљнија и нажалост неизљечива.

Name

Како да не

15.04.2021 16:25

Убили цовјека на специфицан нацин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЋ - СРБАЦ

15.04.2021 16:34

Није логично да је ово само "обична прехлада или грипа". Чак мислим да су и ови бројеви мањи него што у ствари јесу, заражених и умрлих. Доста њих и не иде љекару, а и када се оде, из једнога домаћинства рецимо, тестира се само једна особа, остали иду у изолацију. Нема ни тестова. Разлог је тај, што је у региону, а посебно у Србији, преминуло много "јавних личности", од овога. Па није онда могуће, на овај број заражених и умрлих, да буде огроман проценат "јавних личности". А да је нешто јаче од грипе или прехладе, па људи и до сада је постојала и грипа и прехлада, па никада оволико "јавних личности" није од ње преминуло, у кратком периоду. Само ето врх "СПЦ" (друга ствар поштовање мјера), не може нико рећи, са обзиром на начин живота, да Амфилохије, Атанасије, Иринеј, не би живјели још бар неколико година, да није овога. А и до сада су биле велике групе вјерника, одржавали се "обреди", па никоме није било ништа (мислим прије појаве овога вируса, ако се мисли да је ово "обична прехлада или грипа). Како тада није оволико њих, завршило смрћу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

16.04.2021 06:37

зивјели би друзе да нису смакнути, јер јасно је коме су сметали за косово и остале глобалистицке агенде.... Бозе колико сте ви наивни који вјерујете у извјестаје медија.

Name

Коп

15.04.2021 21:55

Сад це колеге теоретицари завјере реци да су га убили

ОДГОВОРИТЕ