Српска има лош имиџ, тешко да ће наћи купца за обвезнице

"Ако се задужимо са тим новцем свако дијете које се роди биће дужно 5800 КМ. Ми смо већ на шест милијарди дуга и ако додамо ту и потрошачке кредите... добићемо дуг по глави становника који је прешао седам хиљада КМ", казао је Радовић.

Република Српска 15.04.2021 | 21:45
Српска има лош имиџ, тешко да ће наћи купца за обвезнице

- Без правне државе нема ни инвеститора у Републици Српској, казао је замјеник предсједника СДС Милан Радовић.

Он је рекао да је присутна велика нестабилност и у Републици Српској и БиХ и да инвеститори због тога бјеже одавде.

"Овдје имате да се закони доносе како коме одговара", казао је Радовић ,гостујући у емисији Пулс БН ТВ.

"Ми смо мала економија, имамо ресурсе и од тога би могли да обезбиједимо раст стандарда", казао је он и додао да је катастрофална економска политика. "Умјесто да растеретимо привреду, окренемо се сами себи, ресурсима које имамо а ми само производимо дуг и не улажемо ништа у привреду", рекао је Радовић, наводећи да би требало да се угледамо како то ради Србија.

"Власт Српске се не понаша рационално него стално иде ка новом задужењу", казао је Радовић и оцијенио веома лошим најаве да ће се Република Српска задужити за нових 700 милиона КМ.

"Ако се задужимо са тим новцем свако дијете које се роди биће дужно 5800 КМ. Ми смо већ на шест милијарди дуга и ако додамо ту и потрошачке кредите... добићемо дуг по глави становника који је прешао седам хиљада КМ", казао је Радовић.

Према његовим ријечима, власт у Републици Српској се не понаша нормално.

Радовић, који слови за банкарског стручњака, не вјерује да ће бити оних који ће да купе обвезнице Републике Српске у свијету, управо због лошег економског имиџа који Српска има у свијету.

Уз гомилање дугова, гомилају се и трошкови власти.

"То је у најмању руку недостатак емпатије према грађанима. Они набављају скупа возила, опремају салоне, купују скупе софтвере, граде скупе зграде, путују... Преко хиљаду летова власт је потрошила, а онда предсједник републике изађе и каже да су то тренажни летови. Као да грађани не разумију шта је то. То је замазивање очију“, рекао је Радовић.

Власт то успјешно изводи и уз лажни патриотизам.

„Велики број младих људи одлази. Они могу да остану уколико имамо стабилне финансије и стабилну економију. Сада је економски патриотизам много важнији од овог другог који се презентује, а који није искрен и реалан. Кад год је СНСД у проблему, господин Додик изађе и каже ми ћемо да се одцјепимо. Зашто не распише референдум? Чак су и неки опозиционари рекли да ће да га подрже у томе, па ником ништа.“

Замјеник предсједника СДС-а сматра да се назире крај СНСД-ове власти, те да ће смјена услиједити након избора 2022. године и побједе кандидата СДС-а и ПДП-а. Важан је огроман посао након побједе, каже Радовић, а не лицитирање функцијама.

  

БН ТВ

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Стефан

15.04.2021 19:55

Милан мора да води владу уколико не зелимо да пропаднемо и побјегнемо сви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Винко(Смогинг оркестра)Хамер

15.04.2021 20:45

Паре нису проблем,пара нема.

Name

ВРС-РВИ

15.04.2021 21:13

Свака част господине Радовићу!!! Да је емисија трајала до јутра гледао би !!! Милина је слушати човјека који зна!!! Још једном капа доле, и твој сам гласач 2022 , само боже здравља!!!

Name

бојан

15.04.2021 23:54

Какав господин,ово треба да буде цовјек који це нас представљати у свијету,нестварно колико је цовјек смирен,паметан,образован,лијепо изгледа. Понос си Милане насе Републике

Name

Полуписмен

16.04.2021 02:07

Оцито си заборавио засто власт вјесто користи лазни патриотизам? Па зато сто политицари подрзавају једни друге у лазном патриотизму. Пељески мост, ПИСА тестирање, анкета о укидању суда БиХ... Ко је подрзао власт у бесмисленом виталном националном интересу? Сад кад видимо да је враг однио салу, е сад би прицали о економији и ресурсима. Ма ја, имамо ми ресурса... Има народ бубрега, еее ста је ту пара

Name

Јијyн

16.04.2021 05:05

Лопурда Додик, кретаор и антиполитицар најцрње зоне у Европи!

Name

РОМАНИЈА

16.04.2021 05:09

Изузетно паметан човјек и поштен, а уз то и стручан, он је доказ да СДС има пуно квалитетни људи и звучни имена, питање је колико је нас народ интелигентан да изабере овакве људе или оне кркане из СНСД који с кокардама и сајкацама млате испод шатора прасице и ракију уз оркестар Гоци бенда који глуме србенде а копају нас у раке и воде у нестанак. Ми морамо одлучити , ја сам за Радовића и памет

Name

Он или нико

16.04.2021 05:58

Мој Стефане, црни Стефане. Овај са економијом има везе као и ти... Ботино

Name

Никша

16.04.2021 08:25

То је тај цовјек. Велики стручњак. Он и нико други. Користити углавном просте и исте реченице. Хајде мало ботови активирајте се, нема 5 км за овакве коментаре.

Name

Народ није ни

16.04.2021 11:04

До сада бирао, само су нам наметали неписмене лопове да плхацкају а було је у изобиљу. Да ли је томе крај осраје да се види. Експерт је онај ко нас извуце из овакве теске сутуације, презадузене, празним будјетом након свега....

Name

Јаффа

15.04.2021 19:58

Купиће Миле покраденим парама и тако држати РС у дужничком ропству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Јаффа

15.04.2021 20:29

Плацћениче црвене секте,ботуј негдје друго. Остави доктора екомских наука Милана на миру. Украо ништа није за разлику од Бурлине секте...Мрш од Милана

Name

БАЛКАНИКА

15.04.2021 21:05

ПОД ХИТНО ТРЕБА СЕ ОРГАНИЗОВАТИ ОПОЗИЦИЈА ДА СЕ УКЛОНЕ ОВИ ЛЕЗИЉЕБОВИЦИ.ГЛЕДАМ ДАНАС ДОДИКА КО ПРИВЕЗАК ИДЕ ЗА ВУЦИЦЕМ НА ТОРЛАКУ.ИЗГЛЕДАО ЈЕ ЈАДНО И БИЈЕДНО КАО ДА ПРЕДСТАВЉА РУАНДУ.ДА ЛИ СЕ ИКАКО ОСЈЕТИО ПОНИЗЕНО И ПОСТИДЈЕНО СТО ЈЕ КО ПОСЛЕДЊИ ПРОСЈАК ДОСАО ДА МОЛИ ЗА 20.000 ВАКЦИНА А СВЕ ТО МОЗЕМО ИМАТИ ДОСТОЈАНСТВЕНО ДА НИСУ ПОКРАЛИ ПАРЕ.НЕКАКО МИ ЈЕ ИЗГЛЕДАО КАО ДА ЈЕ ВУЦИЦ ИЗВРСИО ПОБАЦАЈ ПА ИЗБАЦИО ДОДИКА,ВУЦЕ СЕ ЗА ЊИМ КО ОНО ИЗ Г......Е.

Name

Ре ре Јаффа

15.04.2021 22:05

Читаш ли ти шта сам написао...Миле купује, а не Милан...ваљда знаш ко је Миле...

Name

Ре јаффа

16.04.2021 04:30

Зато нам и јесте овако стање стосмо дозволили себи да нас неко купи за насе паре а од тога ми имамо корист само тај дан а они цетири године и ми њима то врацамо .Сватице то народ само касно кад нам свако способан и постен оде из ове насе такозване дрзаве.

Name

Поwер

15.04.2021 20:21

Отац треба лову за сервис за авион и нове гуме за блиндирану мецку,а син ради кредит за јако скромну провизију,знамо да би други узео сигурно бар милион висе,а знамо да је син неко ко воли свог оца и све це да уради да се задузи да он узива у свом мандату

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЛКАНИКА

15.04.2021 20:31

ВИДИ СЕ ДА ЈЕ ЦОВЈЕК ОБРАЗОВАН И КУКТУРАН.ПОЗНАЈЕ ТЕМУ О КОЈОЈ ПРИЦА.НИЈЕ ПОПУЛИСТА,ОРИЦА РЕАЛНО О СТАЊУ У РС И НИКОГА НИТИ ВРИЈЕДЈА НИТИ ОМАЛОВАЗАВА.ОВАКВЕ ЉУДЕ ЈЕ ДИВОТА СЛУСАТИ.СКОЛОВАН И КУЦНИ ОДГОЈ СВЕ ГОВОРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станко

15.04.2021 20:59

Пропао ентитет и све висе тоне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко нови

15.04.2021 21:07

Цовјек ме одусевио рекао је каква је реална ситуација у Републици српској Тајно се задузује јер се понаса као да је дрзава његова. Додик је отјерао младе људе из р. С. Подрска за сдс И пдп. Лицно нисам ни у једној странци

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦХ

15.04.2021 21:20

Имамо власт какву заслузујемо. Ко их је изабрао ми или неко други? Мучно је висе слусати и цитати све сто ова власт ради али нико не мрда ни прстом. Знаци да нам је добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.04.2021 04:34

То су греске које народ прави гласа да буде биједа и дага неко задузује док је зив а тај неко себи обезбиједио и девето кољено захваљујуц оном сто сјутра нема ста да једе у исцекивању бице боље а никад неце бити.

Name

Радници

15.04.2021 21:58

Свих земаља уједините се. хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=1пУррзцУХyY&т=49с Дали су нам рацунаре и технику као и телефоне у руке. Дали су нам неке нацине зивота за које су мислили да це нас оборити унеразумити, разбјеснити ... Искористити ова средства за стварање невазности њих ... Од поцетних ствари па до професионалности ... Колко се мозе, свако толико ... Без обзира на могуце (потенцијалне) лапсусе ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

16.04.2021 05:39

С обзиром да се у Р Српској рађа веома мало дјеце та цифра од 5800 км је сасвим занемарива. Зар не? Хохохохо хахахаха све сами стручњаци лезиљебовићи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ели

16.04.2021 06:40

Свака цаст Милане лијепо објаснио простим ријецником народу гдје смо колико задузени и ста нам је цинити а на народу је да одлуци свакако један такав цовјек као сто је Милан Радовиц би требало да се надзе у тиму који це повести овај народ у боље сутра

ОДГОВОРИТЕ