Браћа Здравко и Зоран Мамић хоће у затвор у БиХ

Здравко Мамић званично је од Жупанијског суда у Осијеку затражио покретање процедуре и провођења поступака за одслужење казне затвора у трајању од 6,5 година у БиХ.

Фудбал 27.04.2021 | 21:31
Браћа Здравко и Зоран Мамић хоће у затвор у БиХ

Како пише Индеx, Мамићев правни тим позвао се на Споразум између двије земље, држављанство и пребивалиште у БиХ, као и жељу Здравка Мамића да у БиХ одслужи казну. Како кажу тиме се неће угрозити сврха кажњавања те траже да суд молбу прослиједи на одлуку хрватском Министарству правосуђа.

Жупанијски суд у Осијеку је иначе, по редовној процедури, позвао Здравка Мамића да се 30. априла јави судији који му треба одредити датум јављања у затвор.

Истовремено, његов брат Зоран такође је тражио да казну затвора служи у БиХ. Суткиња је прослиједила његову молбу Министарству правосуђа уз допис у којем је дала негативно мишљење о овој молби.

Њему је одређено да се 10. маја мора јавити у загребачки затвор "Реметинец", на шта је његова одбрана је најавила жалбу, но ако рјешење постане правоснажно, а Зоран Мамић се тада не јави у затвор, за њим ће бити расписана потјерница.

Подсјетимо, браћа Мамић правоснажно су осуђена за извлачење новца из ногометног клуба Динамо пред осјечким судом. Здравку Мамићу Врховни суд је правоснажно потврдио казну од 6,5 година затвора, а Зорану Мамићу је казну смањио на четири године и осам мјесеци. Обојица имају хрватско, али и држављанство БиХ.

Први је у БиХ побјегао Здравко Мамић, а онда и његов брат Зоран.

(Агенције) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мамињо

27.04.2021 20:53

Здравко тврди да је најбогатији човјек на свијету у односу на количину новца која му је прошла кроз руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нино

28.04.2021 05:36

Богат у души ...хахаха

ОДГОВОРИТЕ