Када "главни" буде падао задње ударце даће му поданици

Када „главни режисер“, каже Шаровић, и ова власт са њим буде падала, задње ударце задаће им управо они који им сада послушно и поданички служе.

Република Српска 01.05.2021 | 15:56
Када "главни" буде падао задње ударце даће му поданици

- У‌ ‌СНСД-у‌ ‌је‌ ‌видљиво‌ ‌да‌ ‌странка‌ ‌више‌ ‌није‌ ‌тако‌ ‌монолитна‌ ‌и‌ ‌снажна‌ ‌и‌ ‌да‌ ‌ври‌ ‌у‌ ‌многин‌ ‌одборима‌ ‌тако‌ ‌да‌ ‌страначки‌ ‌ватрогасци‌ ‌имају‌ ‌све‌ ‌више‌ ‌посла.‌ ‌Тај‌ ‌зенит‌ ‌раста‌ ‌и‌ ‌успјеха‌ ‌потпуно‌ ‌је‌ ‌јасно,‌ ‌већ‌ ‌је‌ ‌одавно‌ ‌прошао,‌ ‌тако‌ ‌да‌ ‌се‌ ‌СНСД‌ ‌сада‌ ‌суочава‌ ‌са‌ ‌оним‌ ‌са‌ ‌чим‌ ‌иначе‌ ‌странке‌ ‌суочавају‌ ‌када‌ ‌популарност‌ ‌у‌ ‌јавности‌ ‌почиње‌ ‌да‌ ‌слаби‌ ‌и‌ ‌када‌ ‌настају‌ ‌цијепања,‌ ‌унтрашњи‌ ‌сукоби,‌ ‌трвења,‌ ‌нетрпељивост‌ ‌са‌ ‌придошлицама‌ ‌и‌ ‌прелатачама,‌ ‌сумња‌ ‌у‌ ‌будућност", каже предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.

Он у интервјуу за портал Скенер. инфо, наводи да је то синдром‌ ‌оних‌ ‌политичких‌ ‌идеја‌ ‌које‌ ‌дођу‌ ‌до‌ ‌краја‌ ‌и‌ ‌не‌ ‌могу‌ ‌ништа‌ ‌ново‌ ‌да‌ ‌понуде.‌

‌"Политика‌ ‌СДС-а‌ ‌није‌ ‌да‌ ‌ловимо‌ ‌прелетаче‌ ‌из‌ ‌СНСД-а‌ ‌или‌ ‌било‌ ‌које‌ ‌друге‌ ‌странке‌ ‌јер‌ ‌је‌ ‌то‌ ‌ужасно‌ ‌лош‌ ‌концепт‌ ‌који‌-кад‌ ‌тад‌ ‌дође‌ ‌на‌ ‌наплату", казао је Шаровић, додајући да су СДС потребни ‌само‌ ‌најбољи,‌ ‌они‌ ‌који‌ ‌могу‌ ‌донијети‌ ‌знање,‌ ‌нову‌ ‌идеју,‌ ‌енергију.‌ ‌

"Они‌ ‌који‌ ‌се‌ ‌могу‌ ‌уклопити‌ ‌у‌ ‌политички‌ ‌концепт‌ ‌промјена‌ ‌и‌ ‌реформи‌ ‌које‌ ‌форсира‌ ‌Српска демократска странка", казао је Шаровић одговарајући на питање да ли је СДС отворен за људе из СНСД-а.

Говорећи о функционисању Владе Републике Српске и њене подршке у Народној скупштини, Шаровић каже да владајућа већина коју предводи СНСД нема више у НС Републике Српске двотрећинску подршку посланика и тај број значајно је опао изласком ДНС из коалиције и цијепањем Социјалистишке партије.

"Кључни циљ опозиције, односно СДС-а, није да достигне већину од 42 посланика прије Општих избора, али и то зависи од многих фактора и околности. Двије социјалисточке партије тешко могу бити заједно у скупштинској већини тако да ће једна бити у опозицији до даљњег. Ако се „поправе“ можда имају шансе да замјене у власти оне друге. Та „шаргарепа“ тако функционише у актуелној већини и никако другачије, све док овакав концепт у власти и парламентарној већини не буде поражен", навео је Шаровић.

Када „главни режисер“, каже Шаровић, и ова власт са њим буде падала, задње ударце задаће им управо они који им сада послушно и поданички служе.

Коментаришући Додикову изјаву да "долази до смјене генерација на политичкој сцени Републике Српске", Шаровић каже да је предсједник СНСД-а имао неприкосновену власт у Републици Српској пуних 15 година трасирајући јој пут до потпуног сиромаштва.

"Ући ће у Опште изборе идуће године са својим историјским, никада слабијом и потрошеном странком, која је данас остала без било какве разумне политичке идеје и енергије да Републику Српску извуче из галопирајуће кризе и потпуног потонућа у које су је они сами довели. Додик зна какве му  све опасности доносе нове четири године власти када би је освојио, али зна да је још већа „опасност“ ако власти изгуби", казао је Шаровић.

Он је мишљења да ће следећи Општи избори за СНСД и њеног лидера бити борба за све или ништа и улог је, како каже, невјероватно велики.

"Он сам и његов СНСД то добро знају. То у суштини значи да лидер СНСД-а не прави никакав заокрет или одустајање од било чега, напротив, спрема се за одлучну битку", навео је Шаровић.

Када је у питању СДС, Шаровић каже да раде на свом програму свеобухватних економских реформи и опоравка Републике Српске чији је циљ да Српску учини пожељним мјестом за инвестиције и отварање бизниса, али и земљом гдје се исплати улагати и живјети.

"Програм који припремамо биће разумљив и реално остварив, а заснива се на постојећим ресурсима којима располаже Република Српска. Поред критика на све оно што у екомоском смислу данас ради актуелна власт, овим програмом ми првенстево желимо да покажемо да знамо како ћемо мијењати постојеће стање и да га реализујемо са људима који су већ остварени као стручњаци у свијету економије и бизниса", казао је он.

(БН)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Раде

01.05.2021 14:08

Имају они пидмладак, Шпирић, Радмановић, Мајкићка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Раде

01.05.2021 15:45

Баш подмладак Средоје Новић,Славко Митровић,Слободан Пухалац.

Name

Аа

01.05.2021 17:56

Ово је једина истина.

Name

Радојица.П

01.05.2021 18:35

Мало се људи повлаце и долазе до закљуцка када Додик буде купио прње и паково у авион онице за њим трцати пјеске преко њива и бјезати.Тако је било у Хрвацкој када је поцела гузва сви војни кадрови отисли су авионима и хеликоптерима само јадна биједа пјеске преко њива..такице и ови снсд.овци

Name

Борац

01.05.2021 20:08

Рудоња це проци на изборима ко Нурија на Сутјесци

Name

Посматрач

01.05.2021 20:13

И о каквом припремању програма причаш!? Свака нормална странка програм доноси својим оснивањем...

Name

родјо

01.05.2021 14:26

Господине Саровицу,ми смо у генима лопови.лазови,преваранти итд,цаст изузецима.Мислим на ове,после 1945...! Сто се тице СДС,олицје постења су господин Вукановиц,Босиц,Говедарица и господја Пандуревиц.....!?После Дејтона и СДС се поцео понасати као владајуца секта.То знаци,није довољно само дрес мијењати а крв теце иста...!Ником висе нису потребни паразити и пргломазни дрзавни апаратСве то треба растјерати....ПОКРЕТ СВЕТЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Персон

01.05.2021 16:40

ЗИВА ИСТИНА...НАЗАЛОСТ!!!

Name

Ре родјо

01.05.2021 21:07

Александра, опет ти?

Name

Миркец

01.05.2021 14:37

СНСД има јаку инфраструктуру. Омладина родјена крајем 80- тих увелико котролисе десава је и кретање најјаце политике странк а самим тиме и власт РС! Ту су и јуносе 90:тих година! Старији Додик ако оде, ту је јуниор Додик! Имају развијену мрезу и информисани су увелико! Прије 10 година рекао сам доста це воде проте и док се народ освести. Сада то потврдјуејем... И дај бозе да не будем управу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реган

01.05.2021 16:08

Али и ми смо обавијештени, знамо ко су, знамо гдје су сектаси, и кад дође вријеме знацемо како са њима

Name

Ајде

01.05.2021 14:56

Досадан си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недељко

01.05.2021 14:57

Само НАРОДНА САЧЕКУША. И ПОЗИЦИЈИ И ОПОЗИЦИЈИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нисам ја тај

01.05.2021 15:02

"Главни резисер" не станује овдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрква

01.05.2021 15:08

Овај Галијасевиц висе ни сам себи не вјерује ХАХАХА, а и Марић Хепи ГЊИДА не смије пиати за ЛОНДОНСКУ БЕРЗУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

01.05.2021 16:15

Браво Мирко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар велики

01.05.2021 17:33

То Шаровић из искуства зна кад је падао СДС какав је пад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сендвичари Додикови

01.05.2021 17:51

ПЕТАР ВЕЛИКИ × И ТВОЈ ЗЛОЧИНАЦ ОВОГ НАРОДА МИЛОРАД РУДОЊА ЋЕ ПАСТИ У ЗАТВОР КАД ТАД ЗА УНИШТЕЊЕ Р СРБСКЕ

Name

Пророк

01.05.2021 18:38

Наравно, папци немају савјест. Нема љубави, цасти и постења медју сотонама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бако ?

02.05.2021 06:36

Ти ли си ?

Name

Крис

01.05.2021 19:09

Опозиција у рс има добре идеје како стабилизовати рс и прузит бољу егзистенцију народу у рс. Једино им је мана сто немају муда да искористе да овај ретард и криминалац који је пред сломом и колапсом буде тотално на кољенима и да му суде како би заврсио као Чаушески и његова багра а не да им побегне авионом негје у русију и остави народ у хаосу. Он је сигурно припремио и тај план. " бекство" а зато се итекако припремио и материјално и финансиски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

02.05.2021 06:34

Слажем се имењаче. Од Жељкице очекујем исто оно да уради што је Биљана урадила Радовану. Историја се понављала много пута,зашто не би опет?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интелектуалац

02.05.2021 11:48

Лидери националних странака се не повлаце добровољно из политике јер морају стално сакривају лоповлуке, али и не знају ниста друго да раде. Назалост код нас се не ради о једној странци тј једном цовјеку него има њих висе и поред Додика ту је и Изетбеговиц, Цовиц али и Саровиц, као и други, мање вазни људи. Нама требају нови људи али не као Станивуковиц или Вукановиц него високосколовани људи који неце имати само добру вољу него и неопходно знање које је потребно за промјене. И имамо ми такве омладине доста али не могу од ових стараца доци до изразаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

04.05.2021 06:40

У младима је будуцност и оним који нису били у затвору. Знаци збогом зохару.

ОДГОВОРИТЕ