Фарба живе пилиће за Васкрс и продаје као декорацију!

Традиција фарбања јаја за Ускрс стара је вековима, а домаћице сваке године проналазе нове начине да њихова ускршња јаја буду лепша, оригиналнија и креативније украшена у односу на претходну. Овом ритуалу и шареним ускршњим јајима највише се радују деца, па је тако једна жена дошла на идеју да оде корак даље и понуди им живу декорацију.

Занимљивости 02.05.2021 | 20:37
Фарба живе пилиће за Васкрс и продаје као декорацију!

Реч је о офарбаним живим пилићима, у црвену, зелену и плаву боју, које продаје по цени од 200 динара, а свој "производ" огласила је на Фејсбуку. Фотографије њене понуде круже интернетом и мало је речи да су корисници у чуду.

"Ја имам и живу декорацију", огласила се она, а друга жена је одмах похвалила њену креативност и почела да се распитује како би могла да дође до свог офарбаног пилета и по којој цени, види се на фотографији која кружи Фејсбуком, уз напомену да су "деца одушевљена" њеном декорацијом.

Не можемо а да се не запитамо одакле јој идеја за једну овакву "иновацију" и шта ће се са њом догодити када одушевљење малишана спласне, а црвено, жуто или плаво пиле почне да добија беле трагове?

Ипак, није реч баш о иновацији. Пракса фарбања живих пилића постоји већ неко време и заправо се ради о производу велике потражње, те је у неким земљама уобичајена појава и то не само на Ускрс. Украшавањем пилића први су почели да се баве у у САД, Кини и Индији.

 

Истина је да посебну реацију изазивају код деце, али нажалост њихова радост је кратког века. Убрзо током процеса израстања перја пилићи губе боју, тај уникатни украс који их је чинио привлачним. Уместо радости и одушевљења наступа разочарење и одбачене "декорације" брже него иначе место проналазе у супи или рерни.

О врсти фарбе која се употребљава за овај поступак и њеној безбедности за каснију исхрану (што је очигледно судбина "живих декорација") не вреди ни расправљати, а у прилог томе говори чињеница да је у неким земљама законски забрањено бојење животиња, што због заштите животиња, што због безбедности хране.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2021-05-02/05022021083243.пнг" />

На крају, корисници друштвених мрежа осудили су бизнис потез ове жене сугеришући да се ради о нехуманом понашању, наводећи "на шта су све људи спремни како би зарадили који динар".

(Блиц.рс)

 

Коментари / 0

Оставите коментар